Afbeelding

Achterhoek Nieuws in landelijke top

Algemeen

WINTERSWIJK - We eindigen de laatste krant van dit jaar met een prachtig bericht over onszelf: Achterhoek Nieuws Winterswijk behoort tot de landelijke top - zevende plek van Nederland! - als het gaat om bereik van de krant in de gemeente waarin zij verschijnt.

Maar liefst 78 procent van de inwoners van de gemeente Winterswijk wordt bereikt met een gemiddelde uitgave van dit weekblad. Dat blijkt uit de Nationale Regiomonitor 2018 van NOM (Nationaal Onderzoek Multimedia) onder 299 titels die huis aan huis worden verspreid.

Ook de andere titels van uitgever Achterhoek Nieuws scoren goed in het onderzoek dat is uitgevoerd door marktonderzoeksbureau GfK. Met veertien titels wordt in de Achterhoek een gemiddeld bereik van 66,3 procent binnen het verspreidingsgebied gehaald. De best scorende titel van Achterhoek Nieuws is Groenlose Gids met een bereik van 81 procent. Deze krant bereikt dit percentage echter niet in de hele gemeente Oost Gelre, maar in het postcodegebied waarin zij verschijnt. Naast de Groenlose Gids verschijnt de Elna (78,2 procent bereik van het postcodegebied in en rond Lichtenvoorde) in Oost Gelre. In heel Nederland bereiken de onderzochte huis-aan-huiskranten gemiddeld ruim de helft van de bevolking.

Investeren in lokaal nieuws
Achterhoek Nieuws ziet deze topnotering als een prachtige beloning voor het blijven investeren in lokaal nieuws. Een resultaat waar zowel redacteuren, verslaggevers, vormgevers en media-adviseurs zich het afgelopen jaar keihard voor hebben ingezet. Ons goede voornemen is om dit ook in 2019 weer te doen!

Wij wensen u fijne feestdagen!

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant