Foto:

Vrijwilligerspunt

Vrijwilligerspunt

WINTERSWIJK - Het jaar 2018 loopt al weer op zijn einde. Het Vrijwilligerspunt en de Winterswijkse Uitdaging kijken terug op een mooi en druk jaar. Inmiddels zitten ze al bijna een jaar op onze vaste plek, de WUh aan de Torenstraat 9. Veel mensen en organisaties weten hen inmiddels te vinden en komen met hun vragen over vrijwilligerswerk. Vanuit de nieuwe locatie zijn het afgelopen jaar dan ook tal van mooie projecten opgezet en veel matches gemaakt tussen vrijwilligers en organisaties. Ook worden er inmiddels allerlei activiteiten bij de WUh georganiseerd. Gehoopt dat dit in het nieuwe jaar kan worden voortgezet, en dat het Vrijwilligerspunt iedereen die vragen heeft over vrijwilligerswerk, kan helpen.

Voor de laatste weken van het jaar zijn er nog enkele zaken te melden.
Allereerst meldt de Winterswijkse Uitdaging dat WAM&Van Duren heeft laten zien graag maatschappelijk betrokken te willen zijn. Onlangs schonken zij een aantal bureaus aan De Museumfabriek. Ook heeft Stichting Present een paar kasten in ontvangst mogen nemen. Uiteraard zijn beide organisaties erg content met deze actie van WAM&Van Duren.

Vacatures
In het nieuwe jaar zou het Vrijwilligerspunt het eigen team nog graag versterken met een extra vrijwilligerscoördinator. De coördinator zoekt voor nieuwe vrijwilligers naar passend werk en gaat voor verenigingen en stichtingen op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Wie goed met mensen om kan gaan en wie verwacht het leuk te vinden om als coördinator aan de slag te gaan, mag zich melden bij het Vrijwilligerspunt.

AutoMaatje
Voor het project ANWB AutoMaatje hebben zich al diverse vrijwilligers zich aangemeld, maar er zijn er nog meer welkom. Voor het project ANWB AutoMaatje vervoeren vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten. Als zij bijvoorbeeld op familiebezoek willen of voor een afspraak naar het ziekenhuis moeten, dan neemt een vrijwilliger die zich heeft aangemeld hen mee (tegen een geringe onkostenvergoeding). Het Vrijwilligerspunt is op zoek naar vrijwilligers die af en toe chauffeur willen zijn voor dit project. De vrijwilliger moet in het bezit zijn van een APK-gekeurde auto, maar hoeft geen ANWB-lid te zijn.

Wie geïnteresseerd is in één van deze vrijwilligersfuncties of wie nieuwsgierig is naar andere vacatures, kan contact opnemen met het Vrijwilligerspunt via info@vpwinterswijk.nl of 0543 200 026 of via www.vpwinterswijk.nl. Iedereen is ook welkom tijdens het spreekuur, dit is elke maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Openingstijden rond feestdagen
Van 21 december tot en met 4 januari is er geen spreekuur zijn van het Vrijwilligerspunt. Vanaf 7 januari is iedereen weer welkom tijdens het spreekuur, elke maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Tijdens de kerstvakantie is er dus geen spreekuur, maar het gebouw is wel open en veel van de andere activiteiten gaan gewoon door.

Meer berichten