Gewijzigde openstelling museum Wereld van Wenters

Algemeen

WINTERSWIJK - Met de winter in aantocht gaat het museum Wereld van Wenters gewijzigde openingstijden hanteren. Tot en met de herfstvakantie is het museum nog open van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Met ingang van 1 november zijn de openingstijden: donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Het museum Wereld van Wenters is gevestigd in de Meddosestraat 38-42 in Winterswijk. Hier kan men tot het einde van het jaar de expositie van schilderijen van de Joods-Winterswijkse schilder Max van Dam bekijken. Ook in de Museumfabriek (Laan van Hilbelink 6.10) is werk van Van Dam te zien en wel op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 17.00 uur.
Max van Dam is op 33-jarige leeftijd vermoord in het concentratiekamp Sobibor, maar gelukkig is veel van zijn werk bewaard gebleven en te bezichtigen.

Tevens kan iedereen bij de Wereld van Wenters terecht voor een lekker kopje koffie of thee, of iets lekkers uit het winkeltje. En speciaal in dit jaargetijde: er zijn door de museummedewerkers zelf geweckte stoofpeertjes te koop. Deze peren zijn afkomstig van de boomgaard in het Scholtenbrugpark.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant