Rockpops. Foto: PR
Rockpops. Foto: PR

Rockpops treedt op

WINTERSWIJK - Rockpops is het eerste rock- en popkoor van Winterswijk en omstreken en startte in april 2006. Het koor is een activiteit van Boogie Woogie, Centrum voor Kunst en Cultuur te Winterswijk, telt op dit moment zo'n 70 leden en wordt geleid door songcoach Tsei-Fou te Kempel.

Eigenlijk is RockPops geen echt koor, maar een 'vocal bunch' (een bende zangers en zangeressen die met veel plezier zingen). RockPops sluit precies aan bij de oorspronkelijke uitgangspunten: plezier maakt kwaliteit, geen notenschrift, zelfwerkzaamheid, geen stemtesten, de songcoach geeft alleen aan waar het nodig is.

Repertoire RockPops
RockPops vertolkt popmuziek uit de jaren 60, 70 en 80 met een accent op rock en af en toe ook een song uit een musical of een swingende gospel. Ook hedendaagse popmuziek en enkele Nederlandstalige liedjes zitten in het repertoire.

Iedereen
Iedereen vanaf 16 jaar is welkom. Er wordt niet aan stemtesten of notenschrift gedaan. Enthousiasme en uitstraling is belangrijk. Het motto is: plezier maakt kwaliteit.
Ieder mag zelf weten welke stemgroep het best bij hem of haar past. Er zijn verschillende stemgroepen: hoog, hoogmidden, midden, laagmidden en laag. Wie zelf niet weet bij welke stemgroep zijn of haar stem past, krijgt hulp van de songcoach.

Repetities
De repetities worden op dinsdagavond gehouden in Cultuurcentrum Boogie Woogie, Roelvinkstraat 2 in Winterswijk. De foyer is vanaf 19.30 uur open en gastvrouw Yvonne van der Meer is dan aanwezig voor eventuele vragen. De repetities beginnen om 20.00 uur en met tussendoor een korte pauze wordt doorgegaan tot 22.00 uur. Daarna is het afterparty met hapjes, drankjes en karaoke. Aanwezigheid op de repetities is gewenst maar niet verplicht. Afmelden hoeft niet.

Optredens
Het eerstvolgende optreden is tijdens het 50-jarig bestaan van Bredevoort Schittert op zaterdag 29 september. Rockpops treedt dan op in Het Grachthuys, Kruittorenstraat 1 te Bredevoort om 19:00, 20:00 en 21:00 uur. Op zondag 11 november wordt er 's middags opgetreden tijdens de Familiedag in de Intratuin te Bredevoort.

Wie benieuwd is hoe Rockpops klinkt, kan de optredens bijwonen.
Wie wil weten hoe Rockpops repeteert of wie de sfeer wil proeven en/of meezingen of misschien meteen lid worden, kan langskomen op een van de repetitieavonden.
Meer informatie is te vinden op de site of verkijgbaar bij Boogie Woogie, tel. 0543-515569.


www.rockpops.nl

Meer berichten