Hoge score bij damsimultaan WDV

WINTERSWIJK - Erik ten Hagen is niet voor niets clubkampioen van WDV. De Winterswijkse dammers openden op 31 augustus het seizoen weer met de simultaan tegen de sterkste clubdammer. Die bleek goed in vorm, want hij behaalde 87,5% van de punten: een recordscore.

Bij de simultaan namen twaalf leden van WDV het op tegen Erik ten Hagen. Enkele leden bleken nog in de vakantiemodus te zitten, want een aantal partijen werd al vrij nel beslist via relatief eenvoudige combinaties. Anderen wisten meer tegenstand te bieden, maar konden het ook niet bolwerken tegen de meervoudig clubkampioen.
Uiteindelijk verloor Erik slechts in twee partijen punten. Tegen veteraan Wim Bennink moest hij het onderspit delven, nadat Wim toesloeg met een leuke damcombinatie. Voorzitter Jan Elgershuizen bood ook stug tegenstand en wist daarmee een puntje uit het vuur te slepen. Dat resulteerde uiteindelijk in Eriks score van 87,5 procent, maar liefst 14 procent hoger dan vorig jaar. Een waardige opening van het nieuwe damseizoen

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten