Miste viert drie dagen feest

Algemeen

MISTE - De buurtschap Miste viert op 6, 7 en 8 september bij Den Tappen het Volksfeest 2018.

Na het succes van afgelopen jaar waarin het ouderenprogramma naar de avond is verplaatst is besloten om ook dit jaar weer Die Slingetaler uit te nodigen om het feest te openen. Jong en oud zijn welkom vanaf 19:15 uur en zullen naar goed gebruik ook nu weer worden onthaald met een oranjebitter.

Vrijdagmorgen staat wederom in het teken van de optocht; diverse grote en kleine corsowagens en zitwagens zullen door Miste trekken, dit onder de vertrouwde aanvoering van muziekvereniging Excelsior.
De route loopt via de Brinkeweg en Heenkamppieperweg naar de Smeekstegge, alwaar we bij de familie Voskuil weer gastvrij ontvangen zullen worden voor de stop. Hierna trekt de optocht via de Binnenboomweg en Brinkeweg terug naar Den Tappen.

Rond 11.30 uur zal de voorzitter het feest officieel openen. Hierna zullen de prijzen van de optocht bekend gemaakt worden. Om 13.00 uur starten de kinder- en volksspelen. Om 16.30 uur zal het Jeugdkoningsschieten beginnen met aansluitend de huldiging van de nieuwe Jeugdkoning(in).

Nieuw dit jaar is dat er geen pauze zal zijn; onder de bezielende aanvoering van DJ-duo Thom & Jerry zal het middagprogramma doorlopen in het avondprogramma, de vrijdagavond zal rond 23.00 uur worden afgesloten.

Zaterdag vertrekt de optocht om 08.30 uur bij Den Tappen om via de Misterweg, Halteweg en Binnenboomweg naar de Klomp te gaan om daar te worden ontvangen door het Koningspaar Judith en Jelmer de Vries-Salemink. Rond 11.30 zal het Koningspaar worden uitgenodigd om voor de laatste keer in de koets plaats te nemen om te vertrekken naar Den Tappen om daar de openingsschoten voor het Koningsschieten 2018 te verzorgen. Na de huldiging van het nieuwe Koningspaar zullen de Volksspelen weer worden hervat.

Het feest wordt zaterdagavond afgesloten met een optreden van cover- en showband Millennium.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant