Jan Broeze. Foto: eigen foto
Jan Broeze. Foto: eigen foto Foto: prive archief

Broeze en Oonk naar NK samengesteld mennen

Algemeen

WINTERSWIJK - Twee leden van Menvereniging Winterswijk hebben zich geselecteerd voor deelname aan het NK samengesteld mennen (SWM). Jan Broeze (tweespan paard klasse L) en Niels Oonk (tweespan pony’s klasse L) nemen op 7 en 8 september deel aan deze KNHS-Kampioenschappen in het Friese Harich – Gaasterland.

Als training nam Jan Broeze zijn bruine KWPN-paarden Stein PVP en Cienna PVP mee naar het Gelderse Geesteren op zondag 12 augustus, waar een dressuur- en vaardigheidwedstrijd (DV) op het programma stond. Daar won hij de vaardigheid BB paarden door een foutloos basisparcours te rijden.
Voor Daniëlle Carrière en de valk Welsh Cob-merrie Dearnevalley Chardonay HSH was er een tweede prijs in de dressuur bij de paarden klasse B-ZZ in handicap met een score van 201 punten voor de B-proef.

Twee andere leden kwamen op 11 en 12 augustus aan de start van de samengestelde menwedstrijd in het Limburgse Ysselsteyn. Matti Heideman werd vierde en Wilhelm Aarnink zevende in de rubriek tweespan pony’s klasse M.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant