Met Pinksteren dacht Frans van Eenennaam zijn laatste brief te posten in de bus bij het Rommelgebergte, maar dat is dus voorlopig niet het geval. Foto: Clemens Bielen
Met Pinksteren dacht Frans van Eenennaam zijn laatste brief te posten in de bus bij het Rommelgebergte, maar dat is dus voorlopig niet het geval. Foto: Clemens Bielen (Foto: )

Brievenbus bij Rommelgebergte mag blijven

WINTERSWIJK - In tegenstelling tot een eerder bericht in deze krant, wordt de brievenbus aan de Meekertweg in het Rommelgebergte niet opgeheven. Omdat er steeds minder berichten per post worden verstuurd, wil PostNL het netwerk van brievenbussen aanpassen. Alleen brievenbussen op drukbezochte en goed bereikbare locaties zouden blijven bestaan: supermarkten, trein- en busstations of locaties aan het begin van een woonwijk. Aan die voorwaarden voldoet de brievenbus aan de Meekertweg duidelijk niet. Aanvankelijk stond de bus dan ook tot verdriet van de omwonenden op de lijst der verdoemden, maar dat is nu teruggedraaid. "Niet verwonderlijk dat het plan van de baan is", vindt Frans van Eenennaam, "want bij de postbezorging komen ze er toch langs."

Meer berichten