Afbeelding

Kingspan Insulation maakt kilometers in laatste voorbereidingen voor de Special Olympics

Algemeen

WINTERSWIJK - Met nog enkele dagen te gaan tot de grote openingsceremonie van de Special Olympics, zet Kingspan Insulation Winterswijk, producent van hoogwaardige isolatiematerialen, zich in om de diverse benodigde materialen op tijd op de juiste plek te krijgen.

Met ruim 2000 sporters en 1000 begeleiders is er veel logistiek te regelen rondom dit grootschalige evenement en Kingspan Insulation is één van de partners die medewerkers en vrachtwagens hiervoor beschikbaar heeft gesteld. “Enkele maanden geleden hebben wij een prachtige donatie gedaan aan de nationale spelen, maar tijdens het gesprek werd gelijk al duidelijk dat we meer konden betekenen,” geeft Wilco Degenkamp, teamleider transportplanning bij Kingspan Insulation, aan. “Wij hebben in overleg met de organisatie bekeken hoe we ons eigen wagenpark kunnen inzetten om ook op die manier onderdeel te zijn van dit bijzondere sportevenement. De week voorafgaand aan de openingsceremonie vervoeren we bijvoorbeeld stoelen, tafels, barkrukken en containers naar onder andere Marveld en De Vijverberg. Voor alle ruim 1800 vrijwilligers moet er ook kleding worden klaar gelegd, in uiteraard diverse maten. Dat vergt ook de nodige logistiek. Hiervoor heeft Kingspan een locatie beschikbaar gesteld als verzamel- en distributiepunt.”

Team van vrijwilligers
8 juni starten de Special Olympics Nationale Spelen met een grote openingsceremonie in het Graafschap Stadion. Naast de financiële donatie en het beschikbaar stellen van chauffeurs en vrachtwagens zullen er ook Kingspan medewerkers zich inzetten als vrijwilliger. Chantal Heuvelman, Senior Marketeer bij Kingspan: “Na het gesprek met de organisatie hebben we in ons bedrijf gevraagd of men wilde komen helpen. Het is zo fijn om te zien dat collega’s hier zo spontaan op hebben gereageerd. We zullen vrijdag samen met de sporters en de begeleiders in een colonne van meer dan 40 bussen richting de Vijverberg gaan, waar we vervolgens de ceremonie ook gaan bijwonen. We ervaren dus precies wat zij ook zullen ervaren. Daar kan je toch alleen maar enthousiast van worden?” Maar voor het zover is, moet het team van Wilco nog even wat kilometers maken: “In goed Achterhoeks: we gaan de komende dagen nog even d’ran. Dan gaat het allemaal op tijd in orde komen!”

Meer over de Special Olympics
De Special Olympics Nationale Spelen vinden plaats van 8 t/m 10 juni op diverse locaties in de Achterhoek, waaronder bij Archeus in Winterswijk.


www.specialolympics2018.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant