Vrijwilliger Betty Wassink ging met een van de ouderen die een wens had ingediend, een dagje uit naar de zandsculpturen in Garderen en naar de Intratuin in Lochem. Foto: PR
Vrijwilliger Betty Wassink ging met een van de ouderen die een wens had ingediend, een dagje uit naar de zandsculpturen in Garderen en naar de Intratuin in Lochem. Foto: PR

Jongeren helpen mee tijdens Winterswijkse Ouderendag

Algemeen

WINTERSWIJK - Op vrijdag 5 oktober is het Naionale Ouderendag. In heel Nederland worden die dag ouderen blij gemaakt door hun wensen in vervulling te laten gaan. Ook in Winterswijk! De Winterswijkse Uitdaging krijgt bij de organisatie dit jaar hulp van jongerensociëteit SkinnyBinny.

Net als vorig jaar hebben een aantal organisaties de handen ineengeslagen om op 5 oktober ouderen in het zonnetje te zetten. Nieuw dit jaar is dat jongerensociëteit SkinnyBinny gaat helpen bij de organisatie. Harrie Garritsen van initiatiefnemer de Winterswijkse Uitdaging: "Winterswijk doet dit jaar voor de tweede keer mee. De reacties vorig jaar waren zo positief, dat we gelijk hebben gezegd dat we de Ouderendag vaker gaan organiseren. Fijn dat de jongeren van SkinnyBinny willen helpen."

Wat is Nationale Ouderendag?
Voor veel mensen is het vanzelfsprekend om een dagje uit te gaan of familie te bezoeken. Voor ouderen is dit lang niet altijd het geval. Door afnemende mobiliteit en een kleiner wordend sociaal netwerk, worden dergelijke uitjes moeilijker. Op Nationale Ouderendag staat daarom de wens of de behoefte van een oudere centraal. Op deze jaarlijks terugkerende eerste vrijdag in oktober vervullen vrijwilligers wensen van ouderen. Wensen waarvoor in onze huidige maatschappij niet altijd ruimte is, maar die vaak makkelijk ingewilligd kunnen worden.

Van familiebezoek tot rondrit met bus
Om wat voor wensen het gaat? Harrie: "Ik noem enkele wensen die vorig jaar zijn vervuld: een vrijwilliger ging met een aan een rolstoel gebonden oudere een dagje naar het Spoorwegmuseum in Utrecht; twee andere vrijwilligers gingen met een oudere op bezoek bij een familielid elders in het land; weer een andere vrijwilliger is met een oudere dame naar de zandsculpturen in Garderenen naar Intratuin geweest; twee ouderen gingen een avondje naar theater De Storm; en zo'n 25 bewoners van De Sleeswijk kregen een busrit in en om Winterswijk met een tussenstop bij Reuselink en Gastgalerij Ankomm'n. Tot slot hebben twee oudere heren een rondvlucht boven Winterswijk."

Voorwaarden
Er zijn nauwelijks voorwaarden verbonden aan de wens die een oudere mag indienen. In principe zijn de kosten voor het organisatiecomitee en het Nationaal Ouderenfonds. Zij regelen vaak entreekaartjes voor attracties. Uiteindelijk beoordeelt de organisatie lle ingezonden wensen. Harrie: "We nemen contact op met de oudere om de wens af te stemmen en om te vertellen hoe het dan verder gaat. We zijn erg benieuwd en hopen op veel aanmeldingen!"

Te zijner tijd worden de wenskaarten onder de doelgroep verspreid. Wil men nu alvast inlichtingen kan men zich melden bij de Winterswijkse Uitdaging. Tel. nr. 0543 200026, E-mailadres: info@winterswijkseuitdaging.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant