Vive Piaf in het Doopsgezind Kerkje in Winterswijk

Nadja Filtzer zingt Piaf in het Doopsgezinde Kerkje. Foto: PR
Nadja Filtzer zingt Piaf in het Doopsgezinde Kerkje. Foto: PR

WINTERSWIJK - Nadja Filtzer en haar virtuoze pianist Leo Bouwmeester nemen toehoorders mee in de achtbaan van Edith Piafs leven en chansons: een compilatie van het grootse en meeslepende levensverhaal van de straatmus die uitgroeide tot de grande dame van het Franse chanson. Na uitverkochte voorstellingen met laaiend enthousiast publiek door het land van Sneek tot aan Maastricht en op het Brighton Fringe Festival, speelt en zingt Nadja nu in Winterswijk.

Bijna vijftig jaar na haar dood op 47-jarige leeftijd lijkt het alsof Edith Piaf opnieuw tot leven wordt gewekt. De onweerstaanbare levensvreugde van 'het meisje mus' echoot door de muzikale theatervoorstelling heen met nummers als La Foule, Padam Padam en La Vie en Rose, maar ook met Nederlandse vertalingen van bekende en iets minder bekende chansons. Nadja Filtzer voelt zich verwant met Edith Piaf en kruipt met haar muziek als het ware in Piafs huid, zodat ze zich verbindt met haar melancholie, haar levenslust en vurig temperament. Nadia Filtzer verzorgt met haar vaste pianist en technicus een muzikale reis van de Parijse bordelen tot uitverkochte concertzalen met hooggeëerd publiek en van Piafs grote en onmogelijke liefde voor de getrouwde bokser Marcel Cerdan tot haar huwelijk met de twintig jaar jongere zanger Theo Sarapo. In oktober 1963 werd Piaf onder grote belangstelling begraven op de begraafplaats Père-Lachaise in Parijs. In 2015 werd muzikaal haar honderdste geboortedag gevierd, en in 2018 is het tijd om haar sterfdag te herdenken. In 2009 noemde Liesbeth List de vertolking door Nadja Filtzer van Piafs La Foule 'impeccable'.
Wim Ruessink, de bekende Winterswijkse beiaardier, bespeelt voorafgaande aan dit optreden het carillon van de Jacobskerk met passende muziek.
De muzikale optredens in het kerkje staan bekend om de ontspannen sfeer. Er is gelegenheid om de musici te ontmoeten na het concert onder het genot van een drankje. Kaarten voor dit optreden op zondagmiddag 18 maart om 16.30 uur zijn voor 13,50 euro welllicht nog te verkrijgen aan de deur van het Doopsgezind Kerkje in Winterswijk. Jongeren tot en met 17 jaar betalen 7,50 euro.

Meer berichten