Mayke Rademakers en Matthijs Verschoor. Foto: M. Verschoor
Mayke Rademakers en Matthijs Verschoor. Foto: M. Verschoor (Foto: M. Verschoor)

La Furia in Doopsgezind Kerkje

WINTERSWIJK - Op zondagmiddag 18 februari valt er te genieten van La Furia in het Doopsgezind Kerkje: een programma vol passie, hartstocht en zwoele weemoed. Mayke Rademakers, cello, wordt begeleid door haar vaste pianist Matthijs Verschoor. Zij voeren Spaans-Latijnse werken uit, onder andere een van de Danzas Españolas van Enrique Granados , de Suite Popular Española van Manuel de Falla en werk van Anton Garcia Abril. Verder spelen zij werken van andere twintigste-eeuwse componisten als Gaspar Cassadó en Carlos Guastavino. Het programma zou niet compleet zijn zonder Le grand Tango van Astor Piazzolla, welbekend van de traan van Maxima.

Mayke Rademakers kreeg haar eerste cellolessen van de Hongaar György Schiffer en volgde master classes van André Navarra in Siena en Wenen. Ze studeerde in Londen en de VS en aan het Utrechts conservatorium. Matthijs Verschoor doceert piano aan het Amsterdams Conservatorium en is gastdocent aan Trinity College of Music in Londen. Hij geeft master classes in heel Europa.

Sinds 2005 treden ze als duo op, waarbij hun spel gekarakteriseerd wordt door lyriek en klankkleur. Zij communiceren hierbij niet alleen met elkaar, maar ook met hun publiek. Ze vullen elkaar prachtig aan in de afwisseling van leidende en ondersteunende rol. Hun briljante techniek en een gedeeld gevoel voor stijl maken hun optreden tot een waarlijk unieke muzikale belevenis.

Voorafgaande aan het concert speelt beiaardier Wim Ruessink vanaf 16.00 uur passende muziek vanuit de Jacobstoren.

Het concert duurt ongeveer een uur. Er is geen pauze, maar na afloop kunt u onder het genot van een drankje napraten met de musici. Kaarten voor dit concert op zondagmiddag 18 februari om 16:30 uur voor 13,50 euro via Theater de Storm of aan de deur van het Doopsgezind Kerkje aan de Torenstraat bij de Markt in Winterswijk. Jongeren tot en met 17 jaar betalen 7,50 euro.

Meer berichten