WDV 2 komt valse start niet meer te boven

WINTERSWIJK - Op woensdag 7 februari nam WDV 2 in de voorlaatste competitieronde thuis op tegen de dammers uit Zevenaar. Beiden kunnen geen kampioen meer worden en ook niet degraderen, maar gezien het puntverschil kon in het onderlinge duel wel worden bepaald wie er hoger op de ranglijst eindigt. De eindstand was 4-8.

De Winterswijkse dammers begonnen niet goed aan de wedstrijd. John van Laarhoven kreeg al vroeg in de partij een damcombinatie tegen en had hierna geen kans meer (0-2). Ondertussen was ook Zeeg Jongkoen onnodig een schijf achter gekomen. Een poos later trapte Augustin Saouadogo, in een goede stand, ook nog in een verliezende combinatie, zodat het een lange avond leek te gaan worden voor WDV 2.

Het kwam echter terug in de wedstrijd door een overwinning van Frank ten Hagen. De tegenstander dacht een schijf te kunnen winnen, maar dit bleek een lokzet te zijn, waarna Frank naar dam combineerde (2-2). Niet veel later staakte Augustin de strijd (2-4), maar WDV leek toch nog kansen te krijgen op een punt. Zeeg Jongkoen knokte zich namelijk terug in de wedstrijd doordat hij door sterke positionele zetten doorbraak naar dam wist te forceren. Hierna kon hij er een 3 om 1 eindspel van maken met remise tot gevolg (3-5).

Met Wim Sonderen in een betere positie leek er dan misschien nog een puntje in te zitten. Uiteindelijk bleek dit niet te lukken, doordat Jan Elgershuizen tegen de op papier sterkste tegenstander onder grote druk kwam te staan. Zijn tegenstander forceerde doorbraak naar dam en speelde het foutloos uit (3-7). Wim Sonderen had hierna misschien nog wel voor de winst kunnen gaan, maar bood gezien de tussenstand remise aan (4-8).

WDV 2 kan door deze nederlaag nog maximaal op de 7e plaats eindigen. Dat zou dan dezelfde positie zijn als het jaar ervoor, maar dan met een punt meer. Daarvoor moet het wel zien te winnen uit tegen nummer 4 Silvolde.

Meer berichten