Net als in Groenlo volop sfeer tijdens Viva l'Opera. Foto: Marinus ter Horst
Net als in Groenlo volop sfeer tijdens Viva l'Opera. Foto: Marinus ter Horst

Classic WM naar Varsseveld met Viva l'Opera

Algemeen

WINTERSWIJK - Op zaterdag 17 februari trekken de ongeveer 50 zangers en zangeressen van Classic WM opnieuw de regio in: het concert Viva l'Opera wordt dan gegeven in de Grote of Laurentiuskerk aan het Kerkplein te Varsseveld. Er is wel een kleine verandering in het bijna dertig nummers tellende programma met werken van onder meer Mozart, Mascagni, Verdi en Bellini gekomen.

Door Ans ter Horst

Er vervalt een nummer en hiervoor in de plaats komt het prachtige koor van de hofdames uit de opera Anna Boleyn van Donizetti. En een nieuwe soliste, Rachel Westerveld uit Aalten, gaat nu La vergine degli angeli uit La Forza del Destino van Verdi zingen. De sopraan zong afgelopen november in Groenlo -met haar plaatsgenote Sacha Bleeker- als projectlid mee in het koor en in ensembles. Beiden waren heel enthousiast over het repertoire en werden na de twee totaal uitverkochte uitvoeringen officieel lid.

Gastsoliste Marijke ten Kate zingt nu naast onder andere In Uomini, In Soldati en het Rattaplan-koor bovendien Caro Mio Ben van Giordani. Tevens zal pianist Evert-Jan de Groot uit Utrecht, die op vleugel alle zang begeleidt, als intermezzo in Varsseveld Etudes van Rachmaninoff vertolken. Instrumentale medewerking verleent verder organist Wim Ruessink, cantor-organist van de PG Winterswijk en dirigent van onder andere het Varsseveld Mannenkoor, bij het nummer Il santo nome van Verdi. Violist Papillon Boddeke maakt de begeleiding compleet. Solist is Gerard Oxener. Het Paaskoor uit Cavalleria Rusticana met als soliste Marjon Westerdiep wordt ondersteund door vleugel en orgel.
Andere eigen solisten zijn Albert Dik, Henk van Duinen, Jan Nijman en Martin Hogenkamp. Grote koorwerken zijn er onder meer uit Il Trovatore, Nabucco, Così fan Tutte, Cavalleria Rusticana en Die Entführung aus dem Serail. Algehele leiding heeft dirigent Emile Engel uit Lichtenvoorde.
Ook in de Laurentiuskerk zullen de zangers en zangeressen gebruik maken van podium en zaal, zodat er voor het publiek wat meer te beleven is. Vooral bij het Paaskoor staan ze dicht op de toehoorders. De preekstoel wordt zelfs weggehaald. Geluid- en lichttechniek worden verzorgd door A60 Audio Producties Didam.
Viva l'Opera begint om 20.00 uur. Zaal open 19.15 uur. Kaartverkoop via kaarten@classicwm.nl en bij Boekhandel Rutgers, Spoorstraat 10 in Varsseveld. En indien nog voorradig 's avonds aan de zaal. Entree is 15 euro per persoon inclusief een programma.


www.classicwm.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant