Arjen Sellink (bakkerij Sellink), Rob en Wilma van Emden en Henri ter Weme (bakkerij Ter Weme). Foto: PR
Arjen Sellink (bakkerij Sellink), Rob en Wilma van Emden en Henri ter Weme (bakkerij Ter Weme). Foto: PR

Rob en Wilma van Emden nemen Dagwinkel Meddo over

MEDDO – Dagwinkel Lanting Meddo aan de Geldereschweg in het Winterswijkse kerkdorp gaat op maandag 1 januari in andere handen over. Jan en Lucy Lanting willen het na dertig jaar wat rustiger aan gaan doen, hun opvolgers zijn Rob en Wilma van Emden uit Doetinchem. Zij zetten de zaak voort onder de naam Dagwinkel Meddo.

Door Bart Kraan

De klanten van Dagwinkel Meddo krijgen echter al eerder de kans kennis te maken met de nieuwe eigenaren. Want die gebruiken deze en volgende week om zich onder leiding van Jan en Lucy Lanting in te werken. "We willen dan al aanwezig zijn, willen de mensen hier leren kennen", aldus Rob van Emden.
Voor hem gaat met de overname van Dagwinkel Meddo een hartenwens in vervulling. Want hij was al een tijdje op zoek naar een eigen supermarkt. De Doetinchemmer is, met een onderbreking van een paar jaar waarin hij ander werk deed, al langdurig lang actief in de supermarktwereld, onder meer als afdelingschef en assistent-manager, en heeft in die branche ook al diverse werkgevers (Coöp, Albert Heijn, SRV, Super de Boer en Jumbo) gehad. Van Emden vindt nu dat hij aan een volgende stap toe is. "Ik werk nu nog als assistent-manager bij de Jumbo en Druten, maar wil graag zelfstandig aan de slag", aldus de Doetinchemmer voor wie het balletje ging rollen toen hij in contact kwam met servicegroothandel Van Tol Retail, de Bodegravense servicegroothandel die zo'n zevenhonderd supermarkten, buurtwinkels, rijdende winkels en recreatiemarkten bedient en die onder het concept Dagwinkel onder meer de supermarkt in Meddo van producten voorziet. "Ik had al een lijntje liggen. Naar aanleiding van een mailtje van Van Tol kwam ik in contact met iemand van dat bedrijf. We voerden een aantal gesprekken en op een gegeven moment vroeg hij me of de supermarkt in Meddo niet iets voor me was."

Van Emden en zijn echtgenote bespraken de vraag. "We hadden wel een paar eisen. Zo wil ik zelfstandig met mijn vrouw de winkel runnen in de vorm van een vennootschap onder firma", aldus Van Emden. "En we wilden geen supergrote zaak", zo vult Wilma van Emden aan. 'We willen de zaak goed kunnen overzien en lekker met klanten kunnen omgaan."
Aan die eisen kon worden voldaan, waardoor niets de overname in de weg stond. Beiden zien hun uitdaging dan ook helemaal zitten. "We hebben er zin in, zitten vol energie", aldus Rob van Emden. "We willen het middelpunt van Meddo zijn."
Dat moet gebeuren met een winkel die wel een iets andere opzet krijgt dan de huidige zaak. Want Rob en Wilma van Emden gaan de nadruk leggen op verse producten, zoals kaas, vlees, brood en groente. "We hebben gehoord dat daar behoefte aan is", verklaart Wilma van Emden. De versafdeling wordt uitgebreid. "We gaan zelf vers vlees en verse kaas snijden en we gaan verse salades maken, het wordt vers en ambachtelijk, waarbij de mensen deze producten ook in de winkel kunnen proeven. We gaan ook brood snijden in aanwezigheid van de klant die dus niet zijn brood in plastic voorverpakt uit de schappen hoeft te halen", aldus Rob van Emden. Dat wil echter niet zeggen dat er straks helemaal geen voorverpakte producten bij de Dagwinkel Meddo te koop zijn. "Wij zijn niet zo van de in plastic voorverpakte producten'', aldus Wilma van Emden. "Maar sommige mensen houden daar wel van, dus we blijven ze verkopen."

Tevens is het de bedoeling dat er bij de Dagwinkel Meddo, naast vers brood, ook vers gebak komt. "Over het brood zijn we in gesprek met Sellink, over het gebak met Ter Weme'', aldus Rob van Emden. "We willen een paar soorten gebak in de winkel. Als mensen andere soorten willen, willen we Ter Weme kunnen bellen."

In de derde week van januari is Dagwinkel Meddo vier dagen gesloten vanwege verbouwing. Die is nodig om de versafdeling goed tot zijn recht te laten komen. "We willen de uitstraling van een echte supermarkt", aldus Van Emden. Op donderdag 18 januari begint om 19.00 uur de openingsreceptie. "Dan doen we ook nog wat voor de klanten. Wat precies, vertellen we niet. Dat moet een verrassing blijven."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden