Het team Johannis, dat het familietoernooi won. Foto: PR
Het team Johannis, dat het familietoernooi won. Foto: PR

Johannis wint familietoernooi Gonemo

Algemeen

WINTERSWIJK - Het 35ste familiezaalvoetbaltoernooi van Gonemo is ook dit jaar weer succesvol verlopen. Na een enerverende dag heeft het familieteam van Johannis zichzelf beloond met het behalen van de titel. Marwa werd in de finale met 4-2 verslagen.

Het toernooi werd in twee poules afgewerkt, waarbij in poule A Johannis en Oppier respectievelijk als nummer één en twee eindigden. In poule B plaatsten Marwa (poulewinnaar) en Noya zich voor de volgende ronde. Johannis won in de kruisfinales 3-0 van Noya en Marwa ontdeed zich met veel moeite van Oppier, 1-0.

In de finale bleek Johannis een maatje te groot voor Marwa. Na een 4-1 voorsprong voor Johannis kwam Marwa in de slotfase nog terug tot 4-2, maar meer dan dat zat er niet. Johannis pakte het kampioenschap en mag de wisselbeker een jaar lang op de schoorsteenmantel zetten. Eindstand: 1. Johannis, 2. Marwa, 3. Oppier, 4. Noya, 5. Pattiruhu II, 6. Tetelepta I, 7. Tetelepta II, 8. Ahuluheluw, 9. Dekker, 10. Pattiruhu I, 11. Pietersz, 12. Lawalata.

Menno Stemerdink (team Johannis) werd met elf treffers topscorer van het toernooi en George Chamoun (team Johannis) werd verkozen tot beste speler. Beste scheidsrechter werd Manuel Marwa en beste keeper Robert Johannis. Het debuterende familieteam Lawalata ontving de Fair Play Cup.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant