Laatste 'Karstfeest' in de Brinkheurne

Algemeen

BREINKHEURNE - Op zondag 17 december wordt voor de laatste keer het Brinkheurns Kerstfeest gehouden bij zaal Reuselink, van 19.00 tot 20.30 uur. Deze Grande Finale wordt verzorgd door de Kerstfeestcommissie in samenwerking met Die Slingetaler. Naar het idee van The Passion zullen verhaal en muziek op een beeldende manier ten gehore worden gebracht.

Ieder jaar was het Kerstfeest in de Brinkheurne een sfeervol en inspirerend samenzijn onder de Brinkheurners, voor jong en oud. Afhankelijk van het weer en gladheid kwamen er tussen de honderd en honderdvijftig Brinkheurners op af, om stil te staan bij het jaar dat voorbij was gegaan en het nieuwe jaar in te luiden. Waar nog lange tijd dominee De Jonge is voorgegaan, hebben voorzitter Willem te Voortwis samen met de commissie en zijn familie de laatste jaren de toon van het Kerstfeest gezet.

Ook al had de Brinkheurne al jaren geen school meer, toch werd er nog lange tijd met Brinkheurnse kinderen een toneelstuk ingestudeerd. De laatste jaren is dit grote toneelstuk vervangen door creatieve bijdragen van Brinkheurns jong talent: met dans, muziek of voorlezen. Vele oudere Brinkheurners zagen jaarlijks weer uit naar de komst van de kerstfeestcommissie, om de lijst te tekenen en om even bij te praten of herinneringen op te halen. Voor de oudere Brinkheurners die niet meer konden komen, werden in de verzorgingshuizen kerststukjes langsgebracht. Alle kinderen kregen na afloop een presentje.

Een kerstfeest, zoals een kerstfeest hoort te zijn. Aan alles komt een eind. Er zijn geen vrijwilligers meer te vinden om het Kerstfeest voort te zetten. Nog één keer knallen, met een prachtig feest. Alle Brinkheurners zijn welkom. Toegang is gratis. Aanmelden kan via Facebook/Brinkheurnskerstfeest.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant