De klas van Komrij

WINTERSWIJK - RTV Slingeland neemt op donderdag 16 november vanaf circa 14.30 uur De Klas van Komrij op.

Oud-klas- en schoolgenoten van Gerrit Komrij praten over hun herinneringen aan de schrijver/dichter/bloemlezer in hun schooltijd tijdens de vroege jaren '60. Ze doen dat in een klaslokaal van de oude HBS aan de Zonnebrink in Winterswijk op donderdag 16 november tussen 14.30 uur en 16.00 uur. Van de gesprekken worden televisie-opnames gemaakt. Daarvoor wordt de reportagewagen van de Groenlose omroep ZSOM ingezet. Het project is het resultaat van samenwerking tussen het Gerrit Komrij College en RTV Slingeland. Uitzending is gepland in de week van maandag 20 november.

De gesprekken concentreren zich op de periode dat Gerrit Komrij van de 3e klas van de HBS overstapte naar de 4e klas van het gymnasium. In die tijd was het op zich al bijzonder dat een jongen uit een arbeiderswijk naar de HBS ging. Nog uitzonderlijker was het feit dat iemand zonder in de eerste middelbare schooljaren klassieke talen te hebben gehad, halverwege een overstap maakte naar het gymnasium. In het op te nemen programma is ruim aandacht voor de belangstelling die Komrij toen al koesterde voor de literatuur, en met hem een aantal klasgenoten. Ook de rol die Komrij innam tijdens klasse-avonden en culturele bijeenkomsten komen aan bod. Het in die tijd toch lastig bespreekbare aspect van homoseksualiteit en de coming-out van Komrij zijn eveneens onderwerp van gesprek. In totaal tien klas- en/of schoolgenoten komen aan het woord. Oud-minister van defensie Bram Stemerdink, geboren in Winterswijk en in zijn jeugd wonend in dezelfde straat als Komrij, geeft een sfeertekening van die tijd.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221778&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwswinterswijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=710,711" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>