Foto: Bernhard Harfsterkamp

Winterswijk donderdag op tv

WINTERSWIJK - Presentatoren Bert van Leeuwen, Henk van Steeg, Hella van der Wijst en Mirjam Bouwman gaan voor 'Geloof en een Hoop Liefde' op zoek naar authentieke dorpsverhalen, karakteristieke stadsgezichten en inspirerende verhalen over geloof, hoop en liefde in Winterswijk. De uitzending is op donderdag 21 september om 17.50 uur op NPO 2.

Persoonlijk, onbevangen en herkenbaar: in 'Geloof en een Hoop Liefde' staat het geloof van de gewone Nederlander centraal. In het EO-programma gaan presentatoren Bert, Hella, Mirjam en Henk op pad met bekende en onbekende bewoners die hen wegwijs maken in de lokale gewoonten en gebruiken. De persoonlijke ontmoetingen leveren innemende, inspirerende en ontroerende verhalen op.

Zo ontmoeten zij Mirjam Schwarz. Ze woont in wat vroeger het Joodse schooltje was, bij de synagoge. Haar ouders kregen er nog les. Ze moesten in de oorlog onderduiken, om het concentratiekamp te ontlopen. Hun dochter Mirjam heeft de taak op zich genomen om de Joodse geschiedenis in de Achterhoek door te geven. Kunstschilder Vic Hulshof heeft ontdekt dat Piet Mondriaan een belangrijk deel van zijn artistieke ontdekkingstocht in Winterswijk doorbracht. De wereldberoemde schilder woonde een tijd in de Achterhoek en experimenteerde er met non-figuratieve kunst. Een goed bewaard geheim van deze plaats, maar als het aan Vic Hulshof ligt niet, voor lang meer.

Naast Winterswijk, zijn ook de plaatsen Dalfsen, Ommen en Medemblik deze week te zien in 'Geloof en een Hoop Liefde'.

Ook in het dagelijkse radioprogramma 'Thuis op 5' staan de plaatsen Ommen, Medemblik, Winterswijk en Dalfsen van 'Geloof en een Hoop Liefde' deze week centraal. Presentatoren Yvonne Sprunken en Petra de Joode gaan op zoek naar smakelijke geschiedenisverhalen, stadse zaken, slimme luisteraars en brengen natuurlijk hoopvolle muziek. Iedere werkdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221778&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwswinterswijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=710,711" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>