Expositie 'Breekijzer breekt uit'

Foto: Tatum Kempers.
Foto: Tatum Kempers.

BREDEVOORT - Van vrijdag 25 augustus tot en met zondag 10 september is in Bredevoort de bijzondere kunsttentoonstelling 'Breekijzer breekt uit' te zien. In de Koppelkerk en bij galerie Foto21 exposeren gedurende drie weken 24 leden van het Kunstenaarscollectief BREEKijzer.

Het Kunstenaars Collectief BREEKijzer is een vereniging van beroepsmatig werkende kunstenaars in Oost-Gelderland en in het Duitse grensgebied. Het collectief vertegenwoordigt kunstenaars uit diverse disciplines zoals o.a. die uit de beeldende kunsten, toegepaste vormgeving en nieuwe media.

Voor de tentoonstelling hebben het kunstenaarscollectief, de Koppelkerk en Foto21 de handen ineengeslagen om een boeiende tentoonstelling te realiseren. In de Koppelkerk zijn schilderijen, tekeningen, beelden, keramiek en installaties te zien. Bij Foto21 ligt de nadruk op fotografie. De exposanten die hier hun werk tonen zijn fotografen of kunstenaars die in meerdere disciplines werken, waaronder fotografie.

In de Koppelkerk wordt de tentoonstelling op de zondagmiddagen opgeluisterd door livemuziek. In het Boekencafé presenteert de Koppelkerk een gevarieerd muziekprogramma van klassiek tot jazz en pop. Optredende musici zijn Jurgen van der Sluis en Theo de Vries, Raimond Surquin en het saxofoon-ensemble van Boogie Woogie.

Deelnemende kunstenaars zijn Rudolf-Jan Baanders (Aalten), Berna Bonekamp (Gendringen), Emeke Buitelaar (Netterden), Rietje Brouwer (Gaanderen), Ute Ida Fischer (Bocholt), Marij van Hameren (Ulft), Dilly Helmink (Silvolde), Maron Hilverda (Gaanderen), Tatum Kempers (Silvolde), Monique Klaassen (Dinxperlo), Ella Koopman (Aalten), Marion van Noord (Winterswijk), Femmie den Ouden (Zeddam), Hans Sennema (Varsseveld), Anja Sennema (Varsseveld), Inge Teunissen (Bredevoort), Ton van Vliet (Terborg), Astrid Vredegoor (Lichtenvoorde), Rob Muylaert (Silvolde), Gerri Grijsen (Winterswijk), Teeyoo (Bredevoort), Ineke Weevers (Bredevoort), Dinie Wikkerink (Bredevoort) en Thea Zweerink (Varsseveld).

Het ontstaan van de vereniging BREEKijzer ligt in de revitalisering van het industriële erfgoed van de DRU-fabriek in Ulft tot een nieuw cultureel centrum. De wens om daarin met een kunstenaarscentrum een actieve rol te spelen is de concrete aanleiding tot oprichting van de vereniging Kunstenaars Collectief BREEKijzer op 25 oktober 2009. De thuisbasis van de vereniging is het ICER Innovatiecentrum op het DRU Industriepark in Ulft. Hier worden onder andere exposities en workshops georganiseerd. De vereniging kent naast de leden, die beroepsmatig kunstenaar zijn, ook kunstlievende leden en donateurs.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221778&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwswinterswijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=710,711" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>