Bertina Mulder presenteert debuutroman bij Kramer

Algemeen

WINTERSWIJK - De oud-Winterswijkse Bertina Mulder presenteert op zondag 27 november haar debuutroman Wisselwerking bij boekhandel Kramer in Winterswijk. De bijeenkomst is van 14.00 tot 16.00 uur.

Wisselwerking gaat over Sjoerd, een student journalistiek die voor zijn afstudeerproject een flashmob organiseert. Deze kortdurende muziek- en dansact in de stad wordt geregistreerd met de cameradrone van Sjoerds vriend Zom. Sociale media en webtechniek staan in de snelle wereld van de jongeren centraal, maar ook vriendschap en een voorzichtige coming-out. Op hetzelfde plein waar de flashmob plaatsvindt, maakt de oude man Arend een tekening voor zijn vrouw in het ziekenhuis. Met dit cadeau wil hij een fout uit hun verleden goedmaken. De werelden van Sjoerd en Arend lijken mijlenver uit elkaar te staan, maar op de dag van de flashmob ontstaat er een bijzondere wisselwerking. Contrasten maken plaats voor overeenkomsten, zoals hun persoonlijke zoektocht naar liefde, acceptatie en vergeving. Uiteindelijk blijken ze meer met elkaar verbonden te zijn dan ze wisten.
Het verhaal laat zien hoe de oplossing voor een probleem wel eens uit een andere hoek kan komen dan je verwacht. De ene keer ligt de oplossing in de techniek, de andere keer ligt deze vooral in scherpe observatie en goede communicatie. Ook thema's als pesten op school en diversiteit spelen in deze roman een rol.

Op zondag 27 november (koopzondag) vindt van 14.00 tot 16.00 uur de boekpresentatie plaats bij boekhandel Kramer aan de Wooldstraat 24 in Winterswijk. Eigenaar Veronie Snijder-Kramer is bekend van het boekenpanel van De Wereld Draait Door, waar zij twee seizoenen deel van uitmaakte. Om 14.30 start het officiële gedeelte. Bertina overhandigt dan de eerste twee exemplaren van Wisselwerking aan haar vader Jan Mulder en haar nichtje Fleur Joesten. Beiden hebben ook een boek geschreven, maar Bertina is de eerste van de familie die heeft gekozen voor fictie. Aansluitend aan het officiële gedeelte is er tot 16.00 uur de mogelijkheid om het boek te kopen en te laten signeren. Een leuk detail voor Winterswijkers: Bertina liet zich bij de beschrijving van het stadhuis in het verhaal inspireren door het oude raadhuis van Winterswijk.

Bertina Mulder (1962) is geboren in Winterswijk en woont nu in het Veluwse dorp Emst. Zij heeft een achtergrond in de online communicatie. Naast haar werk als webredacteur is zij ook praktijkmanager bij een huisartsenpraktijk. Het boek Wisselwerking kost € 17,95. Er komt ook een e-book beschikbaar voor € 7,95.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant