In De Pelkwijk is een expositie gewijd aan Hulzer Willem. Foto: PR
In De Pelkwijk is een expositie gewijd aan Hulzer Willem. Foto: PR

Mini-exposities Het Museum in woonzorgcentra

Algemeen

WINTERSWIJK - In de vier locaties van de Sticht ng Marga Klompé in Winterswijk - De Pelkwijk, De Vredensehof, De Berkhof en de Pronsweide - heeft Het Museum een viertal nieuwe exposities ingericht.

Vredense Hof
De expositie in de Vredense Hof heeft het thema klederdracht. Te zien zijn onder andere knip- en plooimutsen en foto's van Achterhoekse klederdracht zoals gedragen werd rond 1900.

Pronsweide
In de Pronsweide heeft de expositie het thema Kinderspel. Hoe werd en vroeger en nu gespeeld? Veel speelgoed hadden kinderen in de jaren '30, '40 , '50 niet. De jongens hadden knikkers en stuiters, bikkels, een priktol of een voetbal. De meisjes hadden een springtouw of een kaatsbal. Kinderen maakten een deel van hun speel-goed zelf: stek-stuivers, een klakkebusse (proppenschieter) , een schietlap, een boog, een reep, een vlieger.

Pelkwijk
In De Pelkwijk is een expositie gewijd aan het thema Hulzer Willem. Willem Wilterdink, geboren en getogen in Kotten, op de boerderij Nieuw Hulzer, was boer en varkenshandelaar. Daarnaast had hij als hobby acteren en schrijven voor toneelvereniging TOEP in Kotten.

Berkhof
De mini-expositie in De Berkhof heeft 400 jaar Grolsch als onderwerp. Het is een duik in het rijke verleden van Grolsch als bier en Grolsch als merk.

Bij elk van de exposities is ook een herinneringskoffer gemaakt. Daarmee werken de activiteitenbegeleiders samen met de bewoners. Ze halen herinneringen op aan vroeger tijden.

Elke drie maanden verhuizen de exposities naar een andere locatie van Marga Klompé.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant