Jikke, Janne, Zoe en Anne. Foto: PR
Jikke, Janne, Zoe en Anne. Foto: PR

Klinkende seizoensafsluiting bij Penta

Algemeen

WINTERSWIJK - Met een kruiwagen vol medailles is het turnseizoen fantastisch geëindigd voor de Penta-leden.

Als afsluiting van het turnseizoen werd turnsters van Penta Winterswijk deelgenomen aan de toestelkampioenschappen regio Oost. Deze kampioenschappen vonden plaats op 4 en 5 juni in Nijverdal en op 11 en 12 juni in Doetinchem.
De dames uit de 4e, 5e en 6e divisie turnden op 4 juni in Nijverdal en behaalden maar liefst tien medailles op de verschillende onderdelen.
Op sprong goud voor Lana Dondergoor. Op balk brons voor Fay Nijweide, Julie Ebbers, Esmay Onnink, zilver voor Bo Duenk en een gouden medaille voor Femke ten Pas.
Op brug zilver voor Carine Arink, Bo Duenk en brons voor Julie Ebbers en op vloer brons voor Bo en zilver voor Tess van Nijkerken.

De turnsters uit de 1e tm 4e divisie turnden op zaterdag 11 juni en zondag 12 juni in de Sazahal te Doetinchem.
Dat deden ze op de zaterdag fabuleus en het resulteerde in een medaillescore van maar liefst twaalf stuks.
Tess Veldboom won goud op brug, Tessa Duursma zilver op brug, Bo Groot Roessink brons op sprong, Ilse Bruggers zilver op sprong, Sanne Bruntink goud op brug, brons op balk en vloer, Jade Derks goud op sprong en brons op vloer, Rachel Nijbroek zilver op brug en balk, Estelle Stemerdink brons op vloer en Lynn Nijland zilver op vloer.
Op zondag deden de Penta-deelnemers ook een duit in het zakje en werden er acht podiumplekken bezet. Op sprong goud voor Janne de Vries en zilver voor Jikke te Winkel, brons op brug en goud op balk voor Janne de Vries. Anne Schutten behaalde brons op sprong en zilver op brug. Op sprong bij de senioren wist Daphne Ros beslag te leggen op de tweede plek en Tjitske de Vries behaalde goud.
En daar konden de acties van de laatste turners nog niet eens in meegenomen worden omdat ook die uitslag nog later op de avond zou komen.
Hiermee is het seizoen spetterend afgesloten en kunnen alle trainers trots zijn op alle turnsters. En is dit ook zeker een applausje waard voor alle trainers van Penta Winterswijk.

In het weekend van 25 en 26 juni komt Penta Winterswijk nog in actie op verschillende disciplines in Ahoy te Rotterdam. Lynn Nijland op het onderdeel turnen en Jade Peters bij het trampolinespringen en een aantal dansgroepen zullen laten zien wat ze kunnen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant