Links voor de Vivaldi bus Kevin Wiggers en rechts de bestuursleden Thijs Huls, Freddie Raterink, Willie Stemerdink, Jolanda Hijink en Richard Tjallingii. Bestuurslid Tom Nijhuis was verhinderd. Foto: Han van de Laar
Links voor de Vivaldi bus Kevin Wiggers en rechts de bestuursleden Thijs Huls, Freddie Raterink, Willie Stemerdink, Jolanda Hijink en Richard Tjallingii. Bestuurslid Tom Nijhuis was verhinderd. Foto: Han van de Laar

Heropening van opgeknapt Gebouw Emma in Ratum op zondag 11 juli

Algemeen

‘We lopen voor op ons onderhoudsplan’

Door Han van de Laar

RATUM - Het bestuur van het Verenigingsgebouw Emma heeft niet stil gezeten tijdens de corona-crisis. Weliswaar werden vanaf eind december tot eind juni alle activiteiten volledig stilgelegd, maar het gebouw werd, met behulp van enkele actieve vrijwilligers, grondig onder handen genomen. Daarnaast neemt Kevin Wiggers, eigenaar van Steakhouse Vivaldi, het horecagedeelte inclusief de catering over.

Opknappen
Voorzitter Freddie Raterink: “We waren al druk bezig met de voorbereidingen van ons honderdjarig bestaan op 24 maart 2025. We hadden een vijfjarenplan om het gebouw op te knappen. Omdat we door de coronacrisis alle activiteiten moesten staken, zijn we alvast een aantal klussen versneld gaan uitvoeren. Zo hebben we van de nood een deugd gemaakt. De ruimtes zijn opnieuw geverfd, het plafond is gespoten en binnenkort gaan we alle gordijnen vervangen. We hadden geluk dat enkele vrijwilligers, door omstandigheden, extra veel tijd in het opknappen van het gebouw konden stoppen. Het is met eigen en gedoneerde gelden gefinancierd. Het komt dus echt uit onze gemeenschap!”

Heropening 
Zondag 11 juli tussen 15.00 tot 18.00 uur wil het bestuur het resultaat aan heel Ratum en omstreken laten zien. Daar komt bij dat er tevens kennis gemaakt kan worden met Kevin Wiggers van Vivaldi in verband met het overnemen van het horeca gedeelte. Dat is nodig, omdat men zo over de benodigde papieren en ervaring beschikt. Er komt die zondag een ‘doorlooproute’ door het gebouw. Verenigingsgebouw Emma biedt de bezoekers een kop koffie aan en Vivaldi zorgt voor een lekker hapje daarbij. Een vrije gift is welkom. Bij aanvang van de heropening wordt de nieuwe consumptiemunt van het gebouw gepresenteerd, waarop een nieuw fris logo van Gebouw Emma zichtbaar zal zijn. Deze munten kunnen dan voor het eerst aangeschaft worden, waarmee je diezelfde middag nog een drankje kunt bestellen. Daarnaast zijn er ook meerdere gebruikers van het gebouw aanwezig om informatie te geven, zoals de muziekverenging Cresendo, dweilorkesten Toontje Ongeregeld en de Eierjongens, de gymnastiekvereniging, de yoga- en de schietclub.

Horeca
Vanaf 1945 heeft Café Schreurs de horeca en catering in het Verenigingsgebouw Emma trouw verzorgd. Helaas heeft het café in Kotten begin dit jaar haar deuren moeten sluiten en moest het verenigingsgebouw opzoek naar een nieuwe horeca ondernemer. Via een korte zoektocht kwam het bestuur al snel bij Kevin uit. “Voordeel is dat ik net op de grens tussen Henxel en Ratum woon, dus dat schept wel een band. Ik doe het dan ook graag. De klik was wederzijds, dus ik heb er alle vertrouwen in.” Overigens schenkt Vivaldi geen koffie op de gewone verenigingsavonden. De inzet is bedoeld voor feestjes, zoals jubilea, verjaardagen, recepties en bij evenementen.

Frisse wind
Penningmeester Jolanda Hijink: “Wij barsten inmiddels van de nieuwe ideeën om er in Gebouw Emma weer iets moois van te maken na corona. We gaan een aantal activiteiten weer oppakken en nieuw leven inblazen. Er is een frisse wind door het gebouw gegaan en dat willen we ook zo houden.” Ideeën zijn altijd welkom. En, benadrukt ze nogmaals, je hoeft echt niet alleen uit Ratum te komen, iedereen is welkom bij ons.”
Voor meer informatie: www.gebouwemma.nl of admin@gebouwemma.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant