Photo by Jordan Harrison on Unsplash

Photo by Jordan Harrison on Unsplash

Server rack biedt in meerdere situaties de oplossing

Partnerbijdrage

Binnen woningen en zeker binnen bedrijven groeit de IT infrastructuur. We maken steeds meer gebruik van verbindingen en er komt meer apparatuur bij, zoals apparaten voor dataopslag, netwerkapparatuur en servers. Je kunt een server rack kopen om alle soorten IT apparatuur in op te slaan. Dit biedt belangrijke voordelen, waaronder een veilige en georganiseerde opslag van alle aanwezige apparatuur. In meerdere situaties is een server rack een mooie oplossing. Wij geven meer inzicht in welke situaties een server rack uitkomst biedt.

Schaalbare oplossing voor groeiende bedrijven

De IT infrastructuur groeit bijna overal, en dit geldt natuurlijk vooral binnen bedrijven die uitbreiden en ontwikkelen. Er komen steeds meer technologieën bij en betrouwbaarheid van netwerken speelt een steeds grotere rol. Er zijn serverkasten die ervoor zorgen dat alles goed overzichtelijk en georganiseerd blijft. Ga je de IT infrastructuur uitbreiden, dan is het verstandig om een server rack te kopen. Dit zorgt ervoor dat de uitbreiding nu makkelijker beheerd wordt, maar ook dat er een optimaal beheer ontstaat voor verdere uitbreidingen in de toekomst. Een server rack biedt een schaalbare oplossing die met het bedrijf mee kan groeien.

Het verbeteren van de netwerkprestaties

Zoals gezegd wordt betrouwbaarheid van netwerkprestaties steeds belangrijker. In alle gevallen zorgt ‘down-time’ voor kosten, onder meer doordat processen stil komen te liggen. Wil je binnen je bedrijf de netwerkprestaties verbeteren, dan biedt een server rack een uitstekende oplossing. Een server rack zorgt voor koeling middels een betere luchtstroom, waardoor problemen door oververhitting van apparatuur kunnen worden uitgesloten. Oververhitting kan onder meer zorgen voor dataverlies en problemen met de hardware. Deze problemen worden met een server rack effectief voorkomen, waardoor de systemen optimaal blijven werken.

Het consolideren van de IT apparatuur

Wil je de IT apparatuur consolideren om een centraal punt te organiseren en op die manier direct ruimte te besparen? Ook dan is de server rack een uitstekende oplossing. Je kunt alles makkelijk, overzichtelijk en goed georganiseerd centraliseren. Hierdoor wordt er effectief ruimte bespaard en ontstaat er een centrale locatie waar alle IT apparatuur samenkomt. Dit zorgt er direct voor dat het beheer makkelijker gaat en dat eventuele problemen sneller kunnen worden opgespoord en verholpen.

Het verhogen van de veiligheid

Hoe meer IT apparatuur er aanwezig is, hoe belangrijker het wordt om de veiligheid goed te waarborgen. Een server rack biedt een goede oplossing als je de veiligheid wilt verhogen. Gevoelige IT apparatuur wordt beter beveiligd met een server rack. Wordt er gewerkt met strikte protocollen op het gebied van beveiliging? Dan is een server rack ook de beste oplossing.

Het realiseren van een professionele uitstraling

Datacenters en andere bedrijven die actief zijn in de wereld van IT, ontvangen vaak relaties die een kijkje willen nemen in het datacenter of de serverruimten. Het is dan belangrijk om een professionele indruk te maken. Dit kan alleen wanneer alles er goed georganiseerd uit ziet op een enkele plek. Met een server rack zorg je makkelijk voor een nette, overzichtelijke en georganiseerde uitstraling die het imago van het bedrijf ten goede komt.

Dit artikel wordt u aangeboden door serverkast.com. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze krant.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant