Boaz Klein Nibbelink. Foto: Verona Westera
Boaz Klein Nibbelink. Foto: Verona Westera

Boaz Klein Nibbelink neemt Fixxar over

Partnerbijdrage

WINTERSWIJK - Boaz Klein Nibbelink is vanaf 1 februari de nieuwe eigenaar van Fixxar, aan de Spoorstraat. De 19-jarige Winterswijker gaat samen met het huidige team deze grote uitdaging aan. Hij neemt het bedrijf over van Stefan Moreno. 

Door de redactie

“Het begon eigenlijk als een grapje”, vertelt Boaz, die sinds 2017 bij Fixxar werkt. “Ik werkte hier in de weekenden en vakanties, naast mijn opleiding. Ik zat Stefan soms te jennen dat ik een eigen vestiging zou beginnen. In 2019 kwam ik fulltime in dienst. Het grapje is uitgegroeid tot een werkelijk plan. En ik wilde het bedrijf dan ook vanaf 1 februari officieel overnemen, voor mijn 20ste”, lacht de jonge ondernemer, die een paar dagen na de overname 20 wordt.

Voor de klanten verandert er eigenlijk niet veel. “Ik werk hier natuurlijk al wat jaren. En ook het team van vijf mensen blijft voorlopig hetzelfde. Denise, de vrouw van Stefan, gaat waarschijnlijk wel over een tijdje een nieuwe uitdaging aan. Maar de ander collega’s blijven. Dat is fijn, want we hebben eigenlijk allemaal een eigen vakgebied. Ik weet bijvoorbeeld veel over elektra, maar Hennie weet weer het meest van fietsen. Zo hebben we allemaal specifieke kennis en samen weten we heel veel. Het is team is perfect op elkaar ingespeeld en onze klanten weten bij wie ze terecht kunnen met vragen. Dat is ook onze kracht. We verkopen niet alleen een product, maar klanten krijgen ook de nodig informatie erbij. En als wij de klant niet kunnen helpen, weten we waar ze dan wel naar toe moeten. Klanten gaan hier vrijwel nooit de winkel uit zonder dat ze verder geholpen zijn. Zo wil Fixxar ook graag voorzetten.”

Stefan Moreno blijft voorlopig nog op de achtergrond voor advies en tips. Hij is inmiddels werkzaam in een ander sector. Vanuit een pilot van de gemeente is hij zich gaan verdiepen in verduurzaming. Hij heeft een bedrijf opgezet in de isolatiebranche. 

Boaz heeft er zin in. “Er zijn constant uitdagingen”, legt hij uit. “Het is noodzakelijk om constant kennis te verbreden en het assortiment up-to-date te houden.” Dat lijkt geen eenvoudig klus, want bij Fixxar is het assortiment wel zeer uitgebreid. De slogan van het bedrijf is ‘Fixxar, alles in huis’. Die slogan past goed bij het bedrijf. “Je kan hier terecht voor stofzuigers, maar ook voor fietsonderdelen, inktpatronen, lampen, maar we hebben ook een stomerij service en je kan hier pasfoto’s laten maken. We hebben geen eten en kleding, wel regenkleding, maar verder kunnen we klanten ongeveer overal mee helpen”, lacht Boaz. 

Voor de nabije toekomst heeft Boaz geen hele grote plannen. “Eigenlijk blijft het hele team dagelijks bezig met het assortiment en kennis vergaren. Maar in de toekomst willen we als team Fixxar naar een next level brengen en hopelijk kunnen we dan nog wat groeien.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk