Afbeelding
Foto: PR

Kerst vieren in deze tijden van corona: een paar ingevingen om werknemers erkenning te geven

Partnerbijdrage

Iedereen gaat weer aan het werk. De grote vakantie is net afgelopen en veel bedrijven zijn zich al aan het oriënteren naar een verrassing voor hun medewerkers en zakenpartners voor aan het einde van het jaar. Wij wilde hier graag op in gaan en een item aan wijden.

De mogelijkheden op het moment zijn nog veel te onzeker, de media hebben ook gemeld dat er kansen zijn op nieuwe maatregelen. Volgens de regering was dat eerst totaal niet het geval, zij wilde de maatregelen laten vervallen in November. Doordat bedrijven geen zekerheid krijgen hebben ze het heel zwaar en dit al vanaf het begin van corona. Niet alleen de bedrijven maar ook de werknemers hebben het zwaar, voor hen is de hele werksituatie in een snelle tijd veranderd. Hierdoor is een tijd in gegaan van, weinig persoonlijk contact, niet samen mogen komen en geen informele gesprekken kunnen voeren met je collega’s.

Afgelopen 2 jaar hebben medewerkers zich keihard moeten inzetten en aanpassen aan de situatie, dit zou juist nu extra beloont moeten worden. Normaliter gaven de werkgevers als bedankje voor het harde werk, aan het einde van het jaar een kerstborrel of kerstfeest. Dit was eigenlijk een perfect concept, om het jaar goed af te sluiten en werknemers zo weer te motiveren voor het aankomende jaar. Door de huidige situatie met corona wordt het moeilijk om die kerstborrel of dat kerstfeest dit jaar door te laten gaan. Eigenlijk heel jammer aangezien de medewerkers dit nu het meest konden gebruiken, tijdens deze momenten van weinig contact. Het blijft toch belangrijk om je collega’s extra aandacht te geven. Hoe ga je dat aanpakken, wanneer er alleen vanuit thuis kerst gevierd mag worden?

Wij hebben contact gehad met verschillende bedrijven die kerstgeschenken verzorgen en wat unieke manieren verzameld om jou hardwerkende medewerkers te laten merken dat hun inzet heel erg gewaardeerd wordt.

Waarom waardering tonen belangrijk is

Vooral in deze tijd wil je je personeel laten weten dat het harde werk wordt beloond. En je personeel vindt dat ook fijn om te horen. Aan het einde van het jaar hoort altijd een kersttraditie, daar is geen twijfel over mogelijk. Personeelsleden hebben nog harder moeten werken in deze zware tijden. Hier hebben ze enorm veel respect voor verdiend maar ook iemand die ze laat zien dat dit erg gewaardeerd wordt.

De kerstviering op de werkvloer is een manier om je onmisbare werknemers te bedanken voor hun inzet over het afgelopen jaar. Hier zullen ze hoe dan ook behoefte aan hebben. De medewerkers hebben namelijk een lange tijd alleen thuis gezeten. Dit zorgt automatisch voor een grote drang naar persoonlijk contact. Een logisch effect van weinig aanwezig zijn op kantoor is dat mensen het gevoel krijgen dat ze niet echt meer bij de organisatie zitten. Erkenning van de baas is wat jouw team op dit moment nodig heeft.

Onderzoek toont aan dat er genoeg redenen zijn om je werknemers te bedanken. Je personeel gaat harder werken wanneer zij voelen dat hun werk gewaardeerd wordt. Dit is eigenlijk heel vanzelfsprekend. Je bent zelf ook meer gemotiveerd wanneer je erkenning krijgt voor de taken die je tot je genomen hebt.

Zorg dus dat je personeel een mooi kerstpakket van het eigen bedrijf onder de kerstboom heeft staan dit jaar.

Werknemers bedanken is erg belangrijk

Als je aan de feestelijke dag aan het einde van het jaar denkt op werk, denk je ook gelijk aan kerstpakketten. De kersttraditie bestaat al jarenlang en dat zal ook niet snel veranderen. Als je je werknemers wil laten zien dat je het heel erg waardeert wat ze hebben gedaan afgelopen jaar, is een kerstpakket het ideale cadeau.

Vorige jaren toen het nog mogelijk was, werden de kerstpakketten altijd uitgedeeld tijdens de kerstviering. Op dit moment is dat heel moeilijk te realiseren. Daarnaast moeten veel bedrijven economisch kijken wat mogelijk is, aangezien de pandemie er zwaar ingehakt is. Hoe moet het dan verder met de kerstpakketten? Wij hebben deze vraag neergelegd bij de verschillende groothandels Kerstpakkettwebshop.nl en Kerstpakketten Expert. Zij kijken terug op hoe het vorig jaar gelopen is.

Hoewel dat bedrijven het financieel moeilijk kregen de afgelopen periode, bleven kerstpakketten toch een groot deel van het kerstfeest, volgens een medewerker van Kerstpakketten Expert. “Juist nu willen werkgevers van zich laten horen en wat groots terug doen voor hun personeel. Ze tonen veel erkenning en respect voor hoe het personeel is omgegaan met de plotselinge veranderingen, vooral hoe ze hieronder geschakeld hebben.”

Als logische reactie hierop kopen de werkgevers dit jaar duurdere en grote kerstpakketten dan vorige jaren. Dit werd ook opgemerkt door een medewerker van Kerstpakketwebshop.nl: “Werkgevers wilde een extraatje geven aan hun personeel die zich zo hard hebben ingezet en voor de flexibiliteit de afgelopen tijd. Zij hebben daarom dit jaar veel groter uitgepakt met de kerstpakketten.”

De kerstborrels werden bijna allemaal afgelast afgelopen jaar volgens een medewerker van Kerstpakketten Expert. Spijtig, Hierdoor is er wel een groot deel van het budget vrijgekomen voor de kerstpakketten. Geen viering op de werkvloer dit jaar maar wel een extra groot en gevuld kerstpakket. Deze pakketten vielen goed in de smaak bij de medewerkers. Laat je werknemers dit jaar dan ook niet met lege handen achter, verras ze met een leuk pakket.

Kerstpakketten: zijn er dingen veranderd?

Een van de grootste veranderingen is toch dat de kerstpakketten dit jaar niet fysiek overhandigd kunnen worden. Er zal dus nagedacht moeten worden hoe je dan die pakketten bij de werknemers krijgt. Er zijn tegenwoordig opties om te zorgen dat de pakketten toch op tijd aankomen bij het personeel zonder persoonlijk contact, geheel corona proof.

Bedrijven kwamen zelf ook al met oplossing, een soort drive-thru zoals je bij bepaalde ketens eten kan afhalen. Dit was een goed alternatief voor het uitdelen van de feestelijke pakketten. Een andere mogelijkheid was dat mensen om de beurt te pakketten op locatie konden ophalen. Een soort van tijdschema om te zorgen dat er niet te veel mensen tegelijk op locatie zijn.

Dit zijn wel oplossingen maar de gezelligheid die je met de kerstviering had mist toch en dat is jammer voor je hardwerkende personeel. Er is gelukkig nog een optie. Een medewerker van kerstpakketten Expert heeft het over de thuisbezorging van kerstpakketten. “Het is ook mogelijk om de kerstpakketten bij de mensen thuis te laten leveren. Zo krijgen zij het kerstpakket binnen op de plaats waar ze ook kerst vieren dit jaar.” Dit geldt voor alle soorten kerstpakketten.

De reacties op deze nieuwe wijze van de kerstpakketten binnen krijgen? Super goed. De groothandels Kerstpakketwebshop.nl en Kerstpakketten.Expert ontvingen blije reacties dat deze manier van bezorgen mogelijk is. Een medewerker van Kerstpakketten Expert snapt deze reactie volkomen en kan zich hier wel in vinden. “Het is jammer dat we de kerstviering niet gewoon op het kantoor kunnen houden zoals het normaal hoort. Maar hier kunnen we niks aan veranderen maar we kunnen wel de pakketten aan huis bezorgen. Zo kunnen ze er thuis toch een feest van maken wanneer ze in kerstsfeer het pakket uit mogen pakken.”

Een onmisbaar bedankje

Hoe de kerstviering te werk gaat is bij elk bedrijf anders. Het bericht en de traditie zijn toch voor iedereen hetzelfde, zorgen dat je medewerkers zich gewaardeerd voelen. Een kerstfeest op locatie geven is nog steeds heel moeilijk in de tijden van corona. Het is ook mogelijk dat je op dit moment niet beschikt over een budget waarmee je supergrote kerstpakketten kan kopen. Maar dat mag je niet weerhouden om helemaal niks met je werknemers te doen tijdens kerst. Door een beetje creatief na te denken valt er altijd wel iets leuks te organiseren voor je personeel. Dit zal een van de belangrijkste jaren kunnen zijn om je werknemers te verwennen.

Wist je dat je vele euro’s kunt besparen op kerstpakketten voor je personeel en zakenrelaties? Hier meer informatie over de nieuwe werkkostenregeling (WKR):

https://www.kerstpakketonline.nl/kerstpakket-belasting/

Dit artikel wordt u aangeboden door https://www.kerstpakketonline.nl Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk