Casemanagers dementie Nikkie Welleweerd (links) en Nicolet Wekking vertellen wat zij kunnen betekenen voor mensen met dementie en hun naasten.
Casemanagers dementie Nikkie Welleweerd (links) en Nicolet Wekking vertellen wat zij kunnen betekenen voor mensen met dementie en hun naasten.

Wat kan een casemanager betekenen voor mensen met dementie?

Zorg

OOST-ACHTERHOEK - Op woensdagavond 27 maart houdt het Alzheimer Trefpunt Aalten-Oost Gelre–Winterswijk weer een bijeenkomst voor mensen met beginnende vorm van dementie en hun mantelzorgers, hun naasten en andere belangstellenden. Deze maand is het thema: ‘Trajectbegeleiding/casemanagers’. De bijeenkomst is in Cultureel Centrum Den Diek, Dijkstraat 30 in Lichtenvoorde. (Ingang aan zijde Hamalandhal, Van Der Meer De Walcherenstraat 3), van 20.00 uur tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur). Vooraf aanmelden is niet nodig.

Wat kan een casemanager betekenen voor mensen met dementie? De weg vinden in alle wetten, regels en zorgmogelijkheden rondom dementie is best ingewikkeld. Een casemanager dementie helpt hierbij. Een casemanager is een onafhankelijke en vaste begeleider voor mensen met dementie en hun naasten. Iemand die mensen informeert, begeleidt, met hen meedenkt, adviseert en zorg regelt. Deze avond komen casemanagers dementie Nikkie Welleweerd en Nicolet Wekking vertellen wat zij voor iemand met dementie en hun omgeving kunnen betekenen.

Over het Alzheimer Trefpunt
De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Trefpunt in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand. Het Alzheimer Trefpunt is een avond voor en over mensen met dementie en hun naasten. Het is zowel een ontmoetingsplek voor lotgenoten als een informatieve avond voor mantelzorgers en professionals in de zorg. De toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig. Iedereen is welkom, ook en vooral mensen die zelf een vorm van dementie hebben.

Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-13514411.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant