Afbeelding

De juiste supplementen tegen allergieën en ontstekingen

XInterviews & Achtergrond

Veel mensen in Nederland hebben met grote regelmaat te kampen met allergieën en ontstekingen. Vaak moeten niezen, veel hoesten, branderige ogen hebben, huidproblemen zoals acne en eczeem ervaren… Wellicht herken jij jezelf in één of meerdere van deze gezondheidsklachten. Dan heb je vast weleens gezocht naar een effectieve remedie.

Wist je dat een histamine intolerantie vaak ten grondslag aan de bovenbeschreven klachten ligt? Als je deze gezondheidsklachten bemerkt, is het raadzaam om jezelf te focussen op het verlagen van de histamine in jouw lichaam. Lees verder om erachter te komen waarom en hoe.

Waarom histamine verlagen met supplementen en voeding? 

Allereerst is het goed om te weten wat histamine in jouw lichaam doet. Wanneer deze stof - bijvoorbeeld middels jouw voeding - jouw lichaam binnenkort, zorgt het veelal niet direct voor allergische reacties of ontstekingen. Echter, als jouw lichaam de histamine niet snel genoeg kan afbreken, dan kan het leiden tot de eerder beschreven gezondheidsproblemen.

In dat geval ziet jouw lichaam het overschot aan histamine immers als een schadelijke indringer en reageert daar mogelijkerwijs heftig op. Met als gevolg rode en branderige ogen, een droge hoest en problemen aan de huid. Het is dus niet verwonderlijk om enerzijds voeding die rijk aan histamine is te vermijden, en anderzijds bepaalde supplementen te gebruiken die een histamine intolerantie tegengaan.

Welke voedingsmiddelen, rijk aan histamine, moet je dan vooral niet gebruiken? Welnu, je kunt denken aan gefermenteerde producten (zoals tempeh, augurken en zuurkool), kruiden en specerijen, schaaldieren en gefermenteerde kazen (waaronder cheddar, brie en camembert). Daarnaast kan er veel histamine in bepaalde dranken zitten, zoals rode wijn en koffie.

Vitaminen en andere supplementen die histamine verlagend werken 

Zoals eerder beschreven in dit nieuwsartikel, is het vermijden van histaminerijke voeding een eerste doeltreffende stap die je kunt zetten om allergieën en ontstekingen te verminderen. Tevens kan het helpen om bepaalde natuurlijke supplementen aan jouw dieet toe te voegen, welke ervoor zorgen dat een histamine intolerantie gereduceerd wordt.

Zo werkt vitamine C erg goed tegen een intolerantie voor histamine. Alsmede kan het als een effectieve vitamine tegen acne aangemerkt worden. Heb je last van acne vulgaris en wil je allergische klachten verminderen? Dan leidt de suppletie van vitamine C tot een ware win-winsituatie! Maar vitamine C is niet het enige supplement wat histamine verlagend werkt.

Je kunt jezelf eveneens wenden tot het gebruikmaken van een hoogwaardig probioticum. Dankzij de goede bacteriestammen in een probioticum, kan jouw darmflora verbeterd worden. Dit zorgt ervoor dat histamine een minder grote impact op jouw lichaam heeft. Je lichaam kan namelijk de histamine, die bijvoorbeeld door middel van jouw voeding binnenkomt, sneller afbreken. Zo voorkom of verminder je snel en eenvoudig allergische reacties of ontstekingen die daar normaliter uit zouden voortkomen.

Ben je meer een liefhebber van het inzetten van planten tegen gezondheidsproblemen zoals een histamine intolerantie? Denk dan zeker aan brandnetels! Daar kun je bijvoorbeeld een heerlijke thee mee maken, wat de invloed van histamine op jouw lichaam in positieve zin beïnvloedt.

Dit artikel wordt u aangeboden door supplementen.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk