In de treinen en bussen van Arriva kan met een betaalpas of creditcard ingecheckt worden. Foto: Archief AHN

In de treinen en bussen van Arriva kan met een betaalpas of creditcard ingecheckt worden. Foto: Archief AHN

Bernhard Harfsterkamp

In- en uitchecken OV met betaalpas of creditcard in de Achterhoek

Vervoer

ACHTERHOEK - Mensen die reizen met de treinen en bussen van Arriva in de Achterhoek kunnen sinds afgelopen week in- en uitchecken met een contactloze betaalpas of creditcard - ook op een mobiel. Het zogenaamde OVpay werkt eenvoudig en hetzelfde als de OV-chipkaart. Een reiziger checkt bij de kaartlezer in met een contactloze betaalpas of creditcard, plastic of op een mobiel, en start de reis. Bij het verlaten van de bus of trein checkt de reiziger uit met dezelfde pas.

Opletten
Om ervoor te zorgen dat de reiziger betaalt met de gewenste pas, moet de pas, net als bij de supermarkt, uit de portemonnee of pasjeshouder worden gehaald. Of dat nu de OV-chipkaart, contactloze betaalpas of creditcard is. De reiziger kan ook betalen met de betaalpas of creditcard op de mobiele telefoon. Het is wel belangrijk dat de reiziger met dezelfde pas in- en uitcheckt. Een betaalpas/creditcard van plastic en een mobiele versie worden als twee afzonderlijke passen gezien, ook wanneer ze zijn gekoppeld aan dezelfde bankrekening.

Reizigers kunnen  in- en uitchecken in de treinen en bussen van Arriva met: een contactloze betaalpas van ABN AMRO, ASN Bank, bunq, ING, Rabobank, RegioBank, of SNS; een contactloze creditcard van Mastercard of Visa (uitgegeven door ICS); alle buitenlandse contactloze betaalpassen of creditcards van Maestro, VPAY, Mastercard en Visa; een smartphone die voor contactloos betalen is gekoppeld aan één van de bovengenoemde betaalpassen en creditcards; en natuurlijk met de bestaande OV-chipkaart en barcode

Reizigers die overstappen op OV-diensten van andere vervoerders zonder OVpay-logo wordt geadviseerd om nog wél met de OV-chipkaart te reizen. In de buurtbussen van Arriva is het nog niet mogelijk om te reizen met de betaalpas. 

De prijs voor de reis is gelijk aan reizen met een OV-chipkaart zonder korting of abonnement. De kosten van gemaakte reizen op een dag worden bij elkaar opgeteld en de volgende dag als één totaalbedrag afgeschreven; dat totaalbedrag is zichtbaar voor de reiziger op het betaaloverzicht van de betreffende bank of creditcardverstrekker. Reizigers vinden hun reisoverzicht terug door op www.ovpay.nl/reisoverzicht de code in te vullen die is vermeld in het betaaloverzicht met de omschrijving NLOV. In een later stadium wordt het ook mogelijk om kortingsproducten te koppelen aan een betaalpas of creditcard.

Informatie voor reizigers over OVpay is te vinden op arriva.nl/ovpay.Informatie over de introductie van nieuwe betaalvormen in het OV is beschikbaar op: www.ovpay.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk