Van links naar rechts: Bondsmeester Rick de Nooijer, voorzitter Marga Hissink en Districtsmeester Egbert Moester. Foto: Quirinus Tersteeg
Van links naar rechts: Bondsmeester Rick de Nooijer, voorzitter Marga Hissink en Districtsmeester Egbert Moester. Foto: Quirinus Tersteeg

Rick de Nooijer eerste Bondsmeester bij de Robber

Sport

WINTERSWIJK - Tijdens de afgelopen maand werden aan het begin van de wekelijkse competitieavond van bridgeclub de Robber enkele leden naar voren geroepen. Die leden ontvingen een titel van de Nederlandse Bridgebond. De titel met bijbehorend certificaat werden uitgereikt door de voorzitter Marga Hissink.

Bij het bridgen in competitieverband wordt door de Nederlandse Bridgebond een systeem van Meesterpunten gehanteerd. Afhankelijk van de uitslag kan een lid wekelijks meesterpunten ontvangen. Bij het bereiken van een bepaald aantal meesterpunten worden door de bond zogenaamde meestertitels verstrekt. Deze titels zijn er op club-, op districts- en op landelijk bondsniveau.

Henriette Becks, Nanny Nijenhuis en Marga Huijskes ontvingen de titel Clubmeester voor het behalen van 500 meesterpunten. Willemien Berenschot en Egbert Moester werden Districtsmeester na het behalen van 2000 meesterpunten.
Bijzonder was de titel voor Rick de Nooijer. Rick ontving de titel Bondsmeester wegens het bereiken van de grens van 15.000 Meesterpunten. Rick is hiermee de eerste Bondsmeester in de geschiedenis van de Robber. Sinds vorig jaar zijn er vier kandidaat-Bondmeesters in de race bij de Robber, Rick is de eerste die de titel van Bondsmeester daadwekelijk behaald heeft.

Deze week wordt bij de Robber de laatste avond van de Butler-competitie gespeeld. Butler is een andere vorm van bridge dan parenbridge, dat normaal op de competitie-avonden wordt gespeeld. Het verschil tussen beiden zit in de puntentelling. Het resultaat (aantal punten) van 1 spel wordt niet absoluut geteld, maar vergeleken met de gemiddelde score die alle andere spelers behaald hebben. Met een iets andere strategie kunnen hoge scores behaald worden. De Robber speelt vijf avonden Butlerbridge verdeeld over het seizoen. Na vier gespeelde avonden staan de paren Gerhard Gossink-Jan Wolters, Rick de Nooijer-Cezar Birsan en Jan Pietersen-Jan Wikkerink op resp. de 1e, 2e en 3e plaats. De verschillen in de kopgroep zijn heel klein. Aan de andere kant is de puntentelling zo bij Butler dat een ander paar met een heel goed resultaat zich alsnog in één avond in de top drie zou kunnen spelen. De laatste avond wordt dan ook spannend. De uitslagen van de Robber zijn te volgen op de website.


www.derobber.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant