Erik, Frits, Frank en Erik kijken tevreden terug op het Gelders Kampioenschap sneldammen. Foto: PR
Erik, Frits, Frank en Erik kijken tevreden terug op het Gelders Kampioenschap sneldammen. Foto: PR

WDV-ers presteren goed op GK sneldammen

Sport

WINTERSWIJK - Op het Gelders kampioenschap sneldammen, dat gehouden werd op zaterdag 13 april in Sinderen, kwamen de WDV-ers goed voor de dag. Drie van de vier wisten zich daarbij zelfs te plaatsen voor het NK sneldammen. 

Er werd gespeeld met een Zwitsers systeem waar na 10 ronden per klasse een ranglijst zou worden opgemaakt. Erik ten Hagen kwam hier van de WDV-ers als best voor de dag. Met 14 punten uit 10 wedstrijden werd hij knap derde in de A-Klasse (rating boven 1100) en plaats zich daarmee voor het NK in de hoogste klasse. Frits Zegelink, ook actief in de A-Klasse, speelde ook een goed toernooi en behaalde 12 punten. Op basis van weerstandpunten behaalde hij het laatste ticket voor het NK binnen. Gezien de concurrentie in die klasse een maximaal resultaat voor de WDV-ers. Frank ten Hagen eindigde ook knap op 12 punten, waarmee hij op basis van weerstandspunten kampioen werd in de B-Klasse (rating 900 tot 1100). Opmerkelijk genoeg was de marge tussen de nummer 5 (geen NK ticket) slechts 1 punt, maar gezien het beduidend hogere weerstandspunten en een knappe remise in de laatste ronde tegen de algeheel kampioen een verdiend resultaat. Erik Oonk was met zijn rating net te hoog om in de C-klasse mee te mogen doen en wist dat het een lastige opdracht was om zich te plaatsen voor het NK. Toch kwam hij prima voor de dag en had, mist hij zijn laatste partij geen kloknederlaag had geleden, op een keurige 10 punten kunnen uitkomen. 

De WDV-ers kunnen daarmee tevreden terug kijken op het sneldamtoernooi. Op 8 juni zal het NK plaatsvinden in Utrecht. De volledige eindstand en uitslagen zijn te vinden op www.geldersedambond.nl, onder het tabblad persoonlijke wedstrijden / snel tempo. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant