Huub won met grote overmacht. Foto: PR
Huub won met grote overmacht. Foto: PR

Winterswijker Huub Wolterink rechtstreeks naar finale NK Driebanden Groot 1ste klasse

Sport

WINTERSWIJK - In het weekend van 5, 6 en 7 april vond de gewestelijke finale van het ‘driebanden groot’ 1ste klasse plaats. Winterswijk was vertegenwoordigd.

Nadat hij de districtsfinale (district Berkel en Slinge) al ongeslagen had gewonnen, stond Winterswijker Huub Wolterink als één van de favorieten in de gewestelijke finale. Huub speelde zeer sterk en won de Gewestelijke finale met grote overmacht.

Huub Wolterink speelde indrukwekkend, gaf geen partij weg, speelde het hoogste gemiddelde, het hoogste moyennepercentage, en haalde natuurlijk alle wedstrijdpunten. In zijn slechtste partij had hij nog maar 40 beurten nodig, en zijn beste partijen (2×) redde hij het in 27 beurten. Zijn hoogste serie was 6. Een indrukwekkende prestatie.

Door dit zeer sterke optreden heeft Huub Wolterink zich rechtstreeks geplaatst voor de finales van het Nederlands Kampioenschap, dat op 24, 25 en 26 mei plaatsvindt in Rumpt, bij Gorinchem.

Uitslag van de Gewestelijke finale (1ste 3): 1) Huub Wolterink; 7 gespeeld: 14 punten. 2) Arjen Kieskamp; 7 gespeeld: 9 punten. 3) Ronald Winterman; 7 gespeeld: 8 punten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant