De jubilarissen van SWO. Staand vlnr. Jan Bomans, Vincent Beunk, Hans Scheinck, Jan Floors, Joep Dorsthorst en Hans Venenberg. Zittend vlnr. Zeeg Jongkoen, Aloys Raben en Jan Elferink. Foto: PR

De jubilarissen van SWO. Staand vlnr. Jan Bomans, Vincent Beunk, Hans Scheinck, Jan Floors, Joep Dorsthorst en Hans Venenberg. Zittend vlnr. Zeeg Jongkoen, Aloys Raben en Jan Elferink. Foto: PR

Jubilarissen scheidsrechtersvereniging gehuldigd

Sport

GROENLO/WINTERSWIJK  - Tijdens de laatste jaarvergadering van de Scheidsrechtersvereniging Winterswijk e.o. (SWO) zijn verschillende jubilarissen gehuldigd. De vergadering en de huldigingen vonden plaats in de kantine op Den Elshof in Groenlo, de thuisbasis van SV Grol. Voorzitter Nando Smit en andere bestuursleden verrasten de negen jubilarissen en hun partners met een persoonlijk toespraakje, bloemen en een onderscheiding.

Door Mark Ebbers

De voorzitter benadrukte de feestelijkheid van de avond, maar benoemde ook de problemen waarmee de SWO heeft te kampen. Die hangen voor een groot deel samen met de vergrijzing van de club. Volgend jaar bestaat de SWO 75 jaar. “Dat halen wel wel”, aldus penningmeester Jan Elferink. Maar op de honderd jaar durft ook hij niet te wedden. Op dit moment zijn er 77 leden, maar daarvan zijn er nog slechts 25 actief als scheidsrechter. De jongeren laten het afweten, stelt de voorzitter. “Zij trainen bij andere verenigingen, zoals Doetinchem en Enschede, terwijl wij toch een uitstekend scheidsrechterstrainer hebben.” Het gebrek aan jongeren is er ook de oorzaak van dat de SWO het afgelopen jaar zelf niet aan voetbalactiviteiten heeft kunnen meedoen.

40, 50 en 60 jaar
Op de avond werden dus de problemen van de scheidsrechtersvereniging niet uit de weg gegaan, maar het werd toch vooral een feestelijke bijeenkomst, met dank aan de ‘oudjes’ die de club al zo lang mede draaiende houden.
Vincent Beunk uit Lichtenvoorde is 40 jaar lid van de vereniging, datzelfde aantal jaren heeft ook Jan Bomans uit Gelselaar volgemaakt. Winterswijker Zeeg Jongkoen tikt de halve eeuw lidmaatschap aan, net als gemeentegenoot Aloys Raben uit Meddo. Ook Hans Scheinck uit Groenlo en lid van verdienste Hans Veneberg uit Aalten, oud-voorzitter van resp. SV Grol en AZSV werden ook onderscheiden voor 50 jaar, voor Scheinck dus in zijn thuishaven. Joep Dorsthorst uit Meddo en Jan Floors uit Neede kunnen daar nog twee lustrums bij optellen: zij werden onderscheiden voor 60 jaar lidmaatschap van de SWO. Jan Elferink werd gefêteerd omdat hij 40 jaar bestuurslid van de vereniging is.

Op naar driekwart eeuw
4 februari 2025 bestaat de SWO exact 75 jaar, dat zal op 8 februari in Meddo gevierd worden. Een feest voor ouderen en hopelijk ook wat meer jongeren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant