Shania Vaartjes. Foto: PR Penta Winterswijk

Shania Vaartjes. Foto: PR Penta Winterswijk

PR Penta Winterswijk

Shania Vaartjes plaatst zich voor Nederlandse Kampioenschappen

Sport

WINTERSWIJK - Op zaterdag 23 maart mochten zes turnsters van de bovenbouw 3e divisie afreizen naar Purmerend voor het halve NK. 

De junioren supplement D: Dani Hiddink, Lot Beskers en Shania Vaartjes mochten helemaal vroeg uit de veren en in wedstrijd 1 aanvangen. Zij trapten de wedstrijddag af op sprong, waar Lot helaas een val heeft moeten incasseren. Op brug ging zij als een speer en heeft laten zien welke ontwikkeling zij op dit toestel heeft doorgemaakt afgelopen seizoen. Bij het toestel balk wisten alle drie hele knappe oefeningen neer te zetten, Shania haalde hier de tweede score, dat betekent dat zij reserve van de toestelfinale is op balk, Lot haalde hier de derde score.
Door naar vloer, waar Lot voor het eerst een hele schroef turnde tijdens een wedstrijd. Dani turnde een hele stabiele wedstrijd en heeft een knappe prestatie verricht, wetende dat zij voor het eerst een individuele landelijke halve finale mocht turnen.
Naast dat Shania reserve van de balk finale is, heeft zij zich weten te overtreffen dit halve NK, zij wist de tweede plaats in het klassement te behalen en is hiermee geplaatst voor het NK op zaterdag 20 april in Den Haag.

Later op de dag mochten de Senioren supplement C: Mette Esselink, Derlinde Mengers en Lynn ten Elshof laten zien wat zij in hun mars hebben.
Derlinde kende helaas een valse start op brug, maar wist zich te herpakken op balk, na dit toestel heeft zij echter de wedstrijd moeten beƫindigen wegens een vervelende val tijdens haar afsprong. Gelukkig viel het allemaal mee.
Mette en Lynn hebben de focus om kunnen zetten naar hun eigen wedstrijd en hebben dit knap weten af te maken.
Op balk en vloer heeft Lynn helaas een val moeten incasseren, maar bij sprong heeft zij dit recht weten te trekken.
Lynn haalde met een gemiddelde van 2 sprongen 12.300 glansrijk de sprongfinale, die zij op zondag 21 april mag gaan turnen in Den Haag.
Mette heeft een stabiele wedstrijd weten neer te zetten, zij heeft laten zien als 1e jaars senior helemaal thuis te horen op dit niveau.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant