Tennisclinic met Aniek van Koot. Foto: Pim Kalfs
Tennisclinic met Aniek van Koot. Foto: Pim Kalfs

Aniek van Koot laat kinderen van Petje af Achterhoek kennismaken met rolstoeltennissen

Sport

WINTERSWIJK - Zaterdag 18 maart speelde Aniek van Koot uit Dinxperlo nog een finalewedstrijd in het damesdubbel tijdens de Cajun Classic Rolstoeltennis in Louisiana. Samen met tennispartner Diede de Groot behaalden ze een tweede plek. En in januari werden ze samen voor de vierde keer eerste tijdens de Australian Open. Afgelopen zondag gaf Aniek een tennisclinic aan de kinderen van Petje af Achterhoek. Op de banen van de Winterswijkse Tennis Club ervaarden ze zelf hoe het is om zich in een rolstoel op de tennisbaan voort te bewegen. Het was een bijzondere ervaring.

Zowel in Eibergen, Neede als Winterswijk biedt Petje af Achterhoek wekelijks een praktijkgericht programma aan kinderen van 10 tot en met 14 jaar aan. Zo komen ze in aanraking met inspirerende rolmodellen en diverse werkvelden om hun wereld te vergroten. Petje af Achterhoek, actief sinds 2020, is onderdeel van Petje af Nederland dat al meer dan 15 jaar bestaat. Met haar programma maakte Petje af de afgelopen jaren voor duizenden kinderen het verschil: “Bij Petje af heb ik ontdekt dat ik veel meer kan dan ik zelf dacht,” aldus één van de kinderen. 

Werken met zorgtechnologie
Het jaarprogramma van Petje af Achterhoek bestaat uit zeven themablokken waarbij kinderen kennismaken met verschillende beroepen en werkvelden. Deze tennisclinic was onderdeel van het thema ‘werken met zorgtechnologie’. Op de eerste zondag van dit blok vertelde een gastdocent over zijn robotbeen en leerden de kinderen hoe deze technologie werkt en hoe het lopen met zo’n been gaat. Deze gastles kreeg afgelopen zondag vervolg met de tennisclinic van Aniek. Ook Aniek heeft een robotbeen en ze is al heel wat jaren een succesvol rolstoeltennister. Hiervoor reist ze de hele wereld over om mee te doen aan toernooien. Haar kast is gevuld met prijzen van Grand Slams, WK’s en de Paralympische Spelen. Een aantal medailles liet ze onder de kinderen rondgaan: “Best zwaar zo’n medaille!”

Het was een geslaagde zondag. De kinderen waren onder de indruk van de prestaties van deze tenniskampioen, maar ook van haar ervaringen hoe het is om te bewegen met een robotbeen en te tennissen vanuit een rolstoel: “Knap dat Aniek dit elke dag doet!”


www.petjeaf.nl  

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant