Afbeelding

Bridgeclub De Robber haalt beker naar Winterswijk

Sport

WINTERSWIJK - Tijdens de regionale bridgedrive voor Oost Achterhoek werd met succes door bridgeclub de Robber de wisselbeker van het toernooi naar Winterswijk gehaald. De club won met een gemiddeld score van 52,2% nipt van Groenlo die een resultaat van 51,6% behaalde. Bridgeclub Aalten, de winnende club van vorig jaar, eindigde op de derde plaats en moest hierdoor de wisselbeker afstaan.

De drive wordt gespeeld binnen het WAGEN verband, een samenwerking tussen de bridgeclubs van Winterswijk, Aalten, Groenlo, Eibergen en Neede. De drive wordt al vele jaren bij toerbeurt door één van de deelnemende clubs georganiseerd. Dit jaar was Groenlo aan de beurt.

Bert Dijkman, de voorzitter van bridgeclub DSB Groenlo heette de deelnemers van harte welkom in het sociaal cultureel centrum de Mattelier in Groenlo. Speciaal werd even stil gestaan bij het feit dat bridgeclub Neede vorig jaar lid is geworden van het WAGEN verband en daarom dit jaar voor de eerste keer mee speelde. Van elke vereniging namen 10 paren deel zodat er in totaal 100 bridgers meespeelden. Tijdens het toernooi worden 5 ronden bridge gespeeld van elk 4 spellen.

In het uiteindelijke klassement eindigden voor de Robber Albert Sonderen en René Vielvoije met 57,5% op de 9e plaats, Marge Hissink en Loes Mensink op de 10e plaats met 57,2 en Ans Aalbers en Marga Huijskes op de 11e plaats met 56,6%.

De wisselbeker werd door de voorzitter van Aalten Lou Ritzen overhandigd aan zijn collega Marga Hissink van de Robber. Het WAGEN-verband wil proberen om naast de jaarlijkse regionale bridgedrive ook een regionale wedstrijd voor 4-tallen te gaan spelen. Dit is een wedstrijdvorm waarbij de bridger niet in paren tegen elkaar spelen, maar in teams van 4 bridgers. Voor meer informatie: www.derobber.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk