Van links naar rechts: Boaz, Mats en Thoms. Foto: PR
Van links naar rechts: Boaz, Mats en Thoms. Foto: PR

Mats schooldamkampioen van Winterswijk

Sport

WINTERSWIJK - Als vervolg op het teamkampioenschap hield de Winterswijkse Damvereniging op 18 januari ook het persoonlijk schooldamkampioenschap van Winterswijk. Uiteindelijk werd Mats, door al zijn wedstrijden te winnen, de toernooiwinnaar. Thomas werd knap 2e en Boaz 3e. Plaats 4 tot en met 9 kwamen vlak daarachter met allen 6 punten en hadden als een uitslag anders was uitgevallen ook zomaar op het podium kunnen eindigen. Daaronder plek 10 en 11 die iets minder geluk hadden, maar ook goede dingen lieten zien. Opvallend was dat tijdens het toernooi geen enkele partij in gelijkspel is geëindigd.

Na een korte uitleg van toernooileider Wim Sonderen gingen om 15 uur elf fanatieke dammers het gevecht met elkaar aan in ‘t Hakkie. Na 6 speelronden, met behulp van het Zwitsers systeem, zou duidelijk worden wie de winnaar zou zijn.

Spannend was hierbij ook het spelen met de damklok. Ondanks dat niemand in de problemen kwam met de beschikbare speeltijd van 15 minuten per persoon per partij, had de klok zeker invloed op de speelsnelheid. Met kinderen van groep 5 tot groep 8 was er logischerwijs ook een verschil in damervaring te zien. Toch kreeg iedereen de mogelijkheden om van elkaar te winnen. Zichtbaar was dat allen beter gingen dammen gedurende het toernooi.

Bij de prijsuitreiking keek voorzitter Jan Elgershuizen tevreden terug op het toernooi en hoopte dat allen blijven dammen. Alle deelnemers kregen daarom ook jaar gratis lidmaatschap aangeboden van de WDV, met daarbij de mogelijkheid om deel te nemen aan persoonlijke wedstrijden die kunnen leiden tot deelname aan een NK.

Wie ook eens mee wil doen, kan  contact opnemen met Wim Sonderen via mail: wimsonderen@hotmail.com. Vanaf woensdag 25 januari kan jeugd altijd wel een keer aansluiten bij de lessen van 18.30 tot 19.30 uur in ’t Hakkie.

Voor de volledige einduitslag van het toernooi en meer informatie, zie: www.damclubwinterswijk.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk