Achraf Bouhabbadi links en Daan Koelewijn onthullen de nieuwe naam.

Achraf Bouhabbadi links en Daan Koelewijn onthullen de nieuwe naam.

Han van de Laar

Gaudium en ASA tapijten gaan vanaf nu verder als Kvadrat Weaving

Partnerbijdrage

‘De verwachting is dat we nog flink gaan groeien’

Door Han van de Laar

Het was een feestelijke bijeenkomst afgelopen vrijdag bij Kvadrat Weaving, voorheen Gaudium. Directeur Daan Koelemeijer onthulde de nieuwe naam in het bijzijn van de personeelsleden.

Wereldwijde groei
Daan: “Kvadrat Weaving is onderdeel van Kvadrat, een Deense firma waar wij al lang zaken mee doen. De Denen zijn vooral goede designers. Onze kracht is met name de technische uitwerking. Zo is eigenlijk Kvadrat van klant tot eigenaar geworden. Ze hebben ons onlangs overgenomen en daar zijn we erg blij mee. In Nederland zijn we vrij uniek op deze markt. Samen kunnen we veel meer en leveren een completer product. Daar is veel behoefte aan. Kvadrat gaat zich steeds meer richten op polyester, daar is wereldwijde groei mogelijk.”

Personeel
Kvadrat levert over de hele wereld, van Amerika tot Azië. Er zijn showrooms in bijvoorbeeld Manhattan (New York), Milaan, Londen en ook in Amsterdam. Het bedrijf staat er goed voor. In Winterswijk zijn zo’n zestig personeelsleden aan het werk. Er zijn overigens ook nog vacatures. Het vak leer je in de praktijk. Gezocht wordt onder meer technisch personeel, productiepersoneel in ploegendienst en keurders voor de inspectie. Daan: “Het is een fantastisch bedrijf met weinig verloop. We willen op termijn doorgroeien naar zo’n tachtig personen. Interne carrièremogelijkheden zijn er bij ons ook genoeg, eveneens in de breedte is groei mogelijk vanwege onze veelzijdigheid .”


Personeel van Gaudium maakt nu onderdeel uit van Kvadrat Weaving. Han van de Laar

Tuften
Het gebouw op de huidige plek is te klein aan het worden. Naar verwachting zit Kvadrat Weaving hier over vijf jaar niet meer. Er wordt gezocht naar een geschikte locatie voor nieuwbouw. Er wordt 600.000 tot 700.000 lopende stoffenmeters per jaar geproduceerd. De producten zijn kwalitatief hoogwaardige, brandwerende meubel- en gordijnenstoffen voor onder meer overheidsgebouwen, verzorgings- en ziekenhuizen, vliegtuigen en hotelketens over de hele wereld. Daan: “Maar we blijven tevens doorgaan met getufte vloerkleden. Tuften is het met luchtdruk schieten van een wollen draad door doek. Ook in de productie van vloerkleden breiden we ons portfolio uit. Kortom: een goed bedrijf met toekomst!”

Dit artikel wordt u aangeboden Gaudium. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk