Micky maakt een doorstart. Foto: PR
Micky maakt een doorstart. Foto: PR

Micky gaat door als Peuterspeelgroep Buitenrijk

Onderwijs

KOTTEN - Afgelopen augustus kwam er, na 25 jaar, een einde aan het bestaan van peuterspeelzaal Micky in buurtschap Kotten. De opvang werd tot op het einde volledig gerund voor vrijwilligers, maar deze constructie werd helaas door de verantwoordelijke instanties niet langer gedoogd.

Na de sluiting hebben betrokken ouders de handen ineengeslagen en onderzocht of een doorstart mogelijk zou zijn in combinatie met een professionele kinderopvangorganisatie. Verschillende opties lagen op tafel en werden verder uitgewerkt. Eind november bleek dat Eigenwijsjerijk enthousiast was en mogelijkheden zag.
Inmiddels is de knoop doorgehakt en opent Micky op 2 februari 2022 opnieuw haar deuren en zullen er ongeveer 12 hele blije kinderen (opnieuw) starten.

Een van de lokalen van OBS Kotten, waar Micky de laatste jaren ook gevestigd was, is opgeknapt tot een sfeerrijke ruimte. Ook buiten is er genoeg te ontdekken op het ruime schoolplein van OBS Kotten. Micky zal een nieuwe naam krijgen: Peuterspeelgroep Buitenrijk.
Buitenrijk is open op maandag- en woensdagochtend. Kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar mogen 2 ochtenden per week komen spelen, leren en ontdekken, maar één ochtend per week is ook mogelijk. Opgeven is nog altijd mogelijk, dit kan via de website van Eigenwijsjerijk.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk