De grote keien in het Vrijheidspark. Foto: PR KNNV
De grote keien in het Vrijheidspark. Foto: PR KNNV

KNNV geologische fietsontdekkingstocht

Natuur

WINTERSWIJK - De KNNV houdt op zaterdag 25 maart van 14.00 tot 17.00 uur een geologische fietsontdekkingstocht in de omgeving van Winterswijk. 

Geologisch interessant
Hoe zit het eigenlijk met die gigantische zwerfkei midden in Winterswijk? Waarom is er zo veel hoogteverschil in het buitengebied? Vanwaar die grote steengroeve? Wist je dat de allereerste aardolie van Nederland in Winterswijk werd gevonden?  Winterswijk is geologisch gezien misschien wel het interessantste stukje Nederland.

Gevarieerde fietstocht
Op zaterdag 25 maart kunnen belangstellenden onder leiding van een ervaren gids van natuurvereniging KNNV Oost-Achterhoek een prachtige, gevarieerde fietstocht maken langs zwerfstenen en smeltwaterdalen. Je leert meer over essen, bodemsoorten en het ontstaan van het Korenburgerveen. Deelnemers fietsen in een ontspannen tempo. Ondertussen geniet men van het prachtige landschap en zijn er ruimschoots afstappunten om even de benen te strekken en stil te staan bij de geologische bijzonderheden. Omdat er nog geen blad aan de bomen zit, is het reliëf in het landschap nu veel beter te zien dan hartje zomer.

Meefietsen? 
De fietstocht is ongeveer 25 kilometer. Opgave graag minimaal 2 dagen van te voren bij de gids, Ed Grotenhuis, op telefoonnummer 0543-520714. Deelnemers verzamelen vanaf 13.45 uur bij theater de Storm aan de Haitsma Mulierweg in Winterswijk. Deelname aan de excursie is gratis; een vrije gift wordt op prijs gesteld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk