De Grenswandeling leidt langs de mooiste plekjes. Foto: SHKK
De Grenswandeling leidt langs de mooiste plekjes. Foto: SHKK

Grenswandeling Kotten, Ratum en Oeding

Natuur

KOTTEN/OEDING - Op onontdekte plekjes komen? Op zondag 5 februari organiseren Stichting Historische Kring Kotten en de Heimatverein Oeding een gemeenschappelijke grenswandeling die leidt langs grensstenen, maar ook lieflijke plekjes waar je snel aan voorbij gaat.

Voortbordurend op de succesvolle grenssteenwandeltochten hebben de organisatoren natuurlijk de grenscontrole weer van stal gehaald. De tocht voert langs de Slinge naar de grens en via binnendoorpaadjes, zandwegen naar de verrassende omgeving van de Burcht in Oeding. Met het tonen van het paspoort komt men ‘kruip door, sluip door’ weer over de grens. De gehele tocht is uitgepijld.

De start is bij het gebouw Wilhelmina aan de Meester Meinenweg te Winterswijk – Kotten tussen 9 en 11.00 uur. Hierbij ontvangen deelnemers een paspoort voor 5 euro (incl. consumptiebon voor een kopje koffie of thee). Onderweg ontvangen deelnemers aan de tocht de nodige stempels in het paspoort. Voor de lege maag is er tegen betaling iets te eten te koop. De lengte van tocht bedraagt bijna 14 kilometer.

Wanneer er zeer slecht weer wordt verwacht zoals ijzel, hevige sneeuwval en continue buien zal de organisatie de tocht afblazen. Gaat de tocht niet door dan is te lezen vanaf zaterdag 4 februari ’23 na 16.00 uur op de site van Stichting Historisch Kring Kotten en de Facebookpagina van de Kring of 250 Jaar Grens.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk