De route loopt langs Isselburg. Foto: Karl-Heinz Wienholt
De route loopt langs Isselburg. Foto: Karl-Heinz Wienholt

Markeerder gezocht voor het Noaberpad

Natuur

REGIO - Het succes van de lange afstand wandelpaden is voor een groot deel te danken aan de vrijwilligers die de route markeren en actueel houden. Het Nivon, eigenaar en beheerder van het Noaberpad is op zoek naar een markeerder m/v die de wandelaars op het goede pad wil houden tussen Barlo, net over de grens bij Winterswijk, en Isselburg (ongeveer 20 km). 

Het Noaberpad voert de wandelaar van de Dollard naar de Maas: een wandelroute van 450 km rond de grens met Duitsland.
De naam Noaberpad zegt het al, het pad biedt de wandelaar de gelegenheid de grensstreek tussen Duitsland en Nederland te leren kennen en kennis te maken met de bewoners, de Noabers (In de Achterhoek Naobers), voor wie grenspalen nooit een onneembare barrière waren.
Het pad maakt ‘grenzeloos wandelen’ mogelijk langs grensvenen, in het hoeve-landschap van Twente en Achterhoek en door het Reichswald.
Twee keer per jaar loopt de markeerder de route na, met wit/rode stickers en met verf en kwast. Daarnaast reageert de markeerder op opmerkingen die binnenkomen en houdt ontwikkelingen in de omgeving in de gaten. Bijvoorbeeld bij een route-afsluiting zoals nu het geval is langs de Aa-strang in Bocholt.
Mensen die willen helpen met het in stand houden en wellicht verbeteren van het Noaberpad, kunnen contact opnemen met padcoördinator Jan Koot via koot.jwt@gmail.com of 06-17507280. Zie ook https://nivon.nl/noaberpad/

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk