Old Ni-js in De Stam. Foto: PR Old Ni-js

Old Ni-js in De Stam. Foto: PR Old Ni-js

Old Ni-js in café De Stam

Muziek

WINTERSWIJK - Op zondag 26 mei speelt Old Ni-js in café de Stam. Aanvang 16.00 uur. Kroeg open om 15.00 uur. 

De samenstelling van deze band is goed voor meer dan 200 jaar muziekervaring. Old Ni-js bestaat uit de generatie muzikanten die in de jaren zestig gold als de uitvinders van de Nederpop. De heren mogen dan intussen alles al hebben meegemaakt, de liefde voor de muziek leeft nog altijd volop.

Blitz Wending, Puddingh, SSST, Knasters, Boh Foi Toch en Normaal. Op die laatste twee na zijn het namen van bands uit een grijs verleden. Een tijdperk waarin volop werd geëxperimenteerd met muziek. Tot op de dag van vandaag zijn de heren nog altijd volop actief in diverse bands. In 2000 begonnen ze samen Old Ni-js. Eerst als Trio met Jan Manschot (in memoriam), Ferdi Jolij en Willem Terhorst. Aanvankelijk vooral om de gaten in te vullen van de touragenda’s van de diverse bands, waarin ze op dat moment speelden.
Ze kregen zulke enthousiaste reacties dat werd besloten om het wat structureler aan te pakken. Later kwam er versterking bij in de persoon van Gerard de Braconier, de gitarist van Toontje Lager. In september 2017 maakte Gerard plaats voor Jan Kolkman (oa Normaal), die na een korte pauze (na 15 jaar Heinoos) weer vol enthousiasme aansloot bij zijn oud-collega’s en maakte de boel compleet met accordeon en mondharmonica.

Gezien de muzikale achtergrond, zullen er bekende nummers de revue passeren van onder meer de eigen nummers van Ferdi, Willem en Jan (in memoriam ) van Normaal & Boh Foi Toch. Denk aan nummers als; ‘Noar ‘t café’, ‘Godverdomme’, ‘Hels as ne jagdhond’, ‘Ik bun moar een eenvoudige ...’ en ga zo maar door. Het echte vroege werk.

Samenstelling: Drums en zang: Han Mali (bekend van oa Boh Foi Toch); Bas en zang: Willem Terhorst (ook wel bekend als Wimken van Diene, Normaal, Knasters); Gitaar, accordeon, mondharmonica en zang: Jan Kolkman (oa Normaal , Heinoos, Knasters); Gitaar en zang: Ferdi Jolij (ook wel bekend als Frederik Pundroad oa Normaal).
Kaarten zijn in de voorverkoop te koop aan de bar van café de Stam in Winterswijk. De kaarten kosten 10 euro. Er is maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant