Ook knuffels worden volop verkocht bij de rommelmarkt
Foto: PR Eendracht
Ook knuffels worden volop verkocht bij de rommelmarkt Foto: PR Eendracht

Gezelligheid is troef op de jaarlijkse rommelmarkt van Eendracht

Muziek

WINTERSWIJK - “Steeds meer mensen weten onze rommelmarkt te vinden en te waarderen”, zegt Chris Klomps van muziekvereniging Eendracht. Dit wordt de derde rommelmarkt van Eendracht op deze locatie aan de Boeijnkweg 11. De markt is op 6 april. Ongeveer 90% van alle spullen staan droog in schuren en tenten en overzichtelijk uitgestald. “Dit jaar hebben we ook onze boeken afdeling gerubriceerd” zegt Marja van der Zee, “zodat het voor het publiek makkelijker wordt om juist dat boek te vinden waar men al jaren lang naar op zoek is”. We hebben nu zelfs een hoekje met buitenlandse boeken in Duits, Engels, Frans en natuurlijk ook Fries. “Want het snuffelen moet wel leuk blijven en niet ontaarden in wanhopig zoeken.”

Voor het eerst doen ook de jeugdleden van Eendracht, ‘de Notenbende’, mee met de voorjaarsmarkt. Afgelopen najaar hebben ze voor het eerst meegedaan met de kerstmarkt en dat vonden ze zo leuk dat ze nu ook meedoen met deze markt. Ze hebben een eigen stand en daar gaan ze weer van alles doen. Veel willen ze daar nog niet over vertellen maar er is in ieder geval een grabbelton waar alle kinderen gratis een kansje kunnen wagen. Ook terug van weggeweest is de loterij. Deze is niet gratis maar er zijn grote prijzen te winnen. Dan is er nog muziek, verzorgd door Knappp’n, het dweilorkest van Eendracht en ook optredens van Mellow brass die met zijn veelzijdig repertoire zorgt voor de nodige gezelligheid. En er is natuurlijk ook weer van alles te koop tegen kleine prijzen. Marja: “Het is een heerlijk dagje uit voor het hele gezin dus zorg dat je er op tijd bij bent.” De markt start om 9.00 uur en eindigt om 14.00 uur. 

Locatie
De markt wordt gehouden op het terrein aan de Boeijinkweg 11, in Winterswijk – Huppel. Volg vanuit het dorp Winterswijk de borden richting Hilgelomeer. Vanaf de Waliënseweg staat de rommelmarkt aangegeven. Er is gratis parkeergelegenheid maar bezoekers wordt verzocht ook zo veel mogelijk op de fiets te komen als dat kan. Wie de spullen niet mee naar huis krijgt, kan gebruik maken van de bezorgservice voor de gemeente Winterswijk. Voor meer informatie zie ook de website van Eendracht Winterswijk.


eendracht-winterswijk.nl

Woorden : 368/1135

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant