Kasja Burgers optreden raakte vele snaren. Foto: JK Stage & Studio

Kasja Burgers optreden raakte vele snaren. Foto: JK Stage & Studio

Kei van Komrij 2023: ‘Jij mag nooit, nooit stoppen met het maken van muziek!’

Muziek

WINTERSWIJK - Voor de bezoekers van De Kei van Komrij, de talentenjacht van het Gerrit Komrij College, was vrijdagavond 2 juni de perfecte start van het weekend. Het was een gevarieerd programma. Voor het eerst in de negenjarige geschiedenis was er meer dan een act door medewerkers van de school. In de categorie medewerkers was het de achtkoppige band Comery International die tot winnaar uitgeroepen werd. Bij de leerlingen was dat Kasja Burgers die met haar uitvoering van het gevoelige lied Strange van Celeste zowel bij de jury als haarzelf emoties opriep.

Door Sander Damen

De sfeer zat er al snel goed in bij de Kei van Komrij. De zaal was zo goed als geheel gevuld, de presentatoren enthousiast. Het openingsoptreden door jurylid, singer-songwriter Laura van Kaam maakte diepe indruk op het publiek. Hierna volgde een avond vol variatie en emotie. Tussen de optredens van de finalisten door zorgden gesprekken uit de Green Room waar docent Deniz Topal in geheel eigen stijl debuteerde voor lachsalvo’s en hilariteit. Dat gold ook voor de bijdrage van Lize uit groep zes van de Kolibri aan de goochelact van docent Mark Langewouters.

Winnaars
Ook waren er intermezzo’s door de winnaar van de vorige Kei van Komrij, Julian Mokhtar, en jurylid en rapper Jesse Klein Entink, bekend onder zijn artiestennaam Zowo. Hans Rengelink, inhaaltoetscoördinator bij het Gerrit Komrij College was het derde jurylid.

Tot winnaar van de Kei van Komrij 2023 werd uitgeroepen Kasja Burgers. Kasja zong het gevoelige lied Strange van Celeste en begeleidde zichzelf daarbij op de elektrische piano. Haar optreden maakte diepe indruk op publiek en jury. Juryleider Laura van Kaam vertelde erg onder de indruk te zijn van de zang- en spelkwaliteiten van Kasja. “Ook heb je de tips die ik je vanochtend tijdens de workshop doorgaf goed toegepast”, was Laura’s commentaar. Medejurylid Jesse aka Zowo zei dat Kasja “Nooit, maar dan ook nooit, moet stoppen met het maken van muziek.”
Het oordeel van de jury over de winnaar van de leerlingencompetitie was unaniem. Dat gold ook voor de keuze van de winnaar van de medewerkerscompetitie. Die trofee ging naar de debuterende achtkoppige medewerkersband Comery International.

Polonaise
In haar slotbetoog vertelde Laura van Kaam dat het mooi was te zien hoe medewerkers en leerlingen in de aanloop naar hun optreden met elkaar omgingen en hoe sommigen hun plankenkoorts hebben overwonnen. Daarmee gaf ze indirect aan dat winnen niet het belangrijkst is. Dat de deelnemers daar ook zo over denken, bleek na afloop toen deelnemers, presentatoren en publiek een polonaise inzetten op de Brabantse meezinger ‘Ons moeder zeej nog (doe het nie, maar ik dee het toch)‘, het lied uit het optreden van docent Magic Mark dat klaarblijkelijk, net als het optreden zelf, goed in de smaak viel.

Kasja Burgers won de Kei van Komrij. Foto: JK Stage & Studio
Kasja Burgers optreden raakte vele snaren. Foto: JK Stage & Studio
Kasja Burgers (linksvoor) heeft de Kei van Komrij trofee te pakken. Foto: JK Stage & Studio

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk