Merel Geerdink. Foto: Johnny ten Have

Merel Geerdink. Foto: Johnny ten Have

Klimop concert met jong talent

Muziek

WINTERSWIJK – Ontmoeting en inspiratie vinden en delen zijn kernwoorden die passen bij Klimop aan de Noteboomstraat 20 in Winterswijk. Het centrum is sinds 2021 een pleisterplek geworden voor hen die ‘meer’ zoeken dan wat ze doorgaans vinden. Dit voorjaar voegt Klimop hier een drietal huiskamerconcerten aan toe, om inspiratie te vinden en te delen. Op zaterdag 25 mei is de volgende in de reeks. 

Vrijwilliger Richard van der Laan-Toebes opperde in het najaar om deel te nemen aan een landelijke reeks huiskamerconcerten. Klimop deed mee en in oktober 2023 kwam een Utrechtse singer-songwriter naar Winterswijk voor kleine intieme liedjes die het publiek zichtbaar raakte. Dat smaakte naar meer.

Podium geven
Klimop besluit het voorjaar in te kleden met lokale artiesten in een huiskamersfeer. Zij beoogt hiermee jong of onbekend talent een podium te geven en hun creativiteit te delen. Daarmee inspireren zij anderen, helemaal als zij hun persoonlijke verhaal erbij vertellen. Als bescheiden beloning (maar grote waardering) krijgen de artiesten het bedrag mee dat door de bezoekers is betaald aan de kassa (5 euro).

Merel Geerdink
Afgelopen april viel het de beurt professioneel muzikanten Dominica Eykmans en lokaal pianist Henk Poot om de spits van de reeks af te bijten. Op 25 mei is Merel Geerdink te gast bij Klimop. Deze Winterswijkse is pas zeventien jaar maar stond al op diverse theaterpodia zoals De Storm en Amphion. Op menig talentenjacht scoorde zij hoge ogen. Samen met haar gitaar voelt ze zich thuis op het podium. Merel inspireert met haar country-feel stemgeluid. Wat zij belangrijk vindt, is dat mensen genieten van haar muziek, ongeacht leeftijd of muzikale voorkeur.
Bij Klimop zal zij met het publiek rondom haar spelen, warm, klein, knus en gezellig.

Reservering
Klimop kan maximaal 30 gasten herbergen voor de huiskamerconcerten. Opgave kan via mail (klimopwinterswijk@gmail.com) en er wordt een vergoeding van 5 euro gevraagd die rechtstreeks naar de artiest(en) gaat (te voldoen bij binnenkomst).
Het concert van Merel begint op zaterdag 25 mei om 20.00 uur (deur open om 19.30 uur). Koffie en thee is gratis.


www.Klimopwinterswijk.nl

Klimopwinterswijk@gmail.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant