Oleg Lysenko en Harry-Imre Dijkstra in het Doopsgezind Kerkje. Foto: Jef van Eynde.

Oleg Lysenko en Harry-Imre Dijkstra in het Doopsgezind Kerkje. Foto: Jef van Eynde. 

Oleg Lysenko en Harry-Imre Dijkstra in Doopsgezind Kerkje

Muziek

WINTERSWIJK - Oleg Lysenko en Harry-Imre Dijkstra treden op in het Doopsgezind Kerkje op zondag 19 maart. Aanvang 16.30 uur.

Stichting Cultureel Beheer presenteert weer een mooi, romantisch zondagmiddagconcert. Het verhaal ‘De Sneeuwstorm’ uit 1830 van Alexandr Poesjkin (1799-1837) wordt verteld door presentator en klarinettist Harry-Imre Dijkstra. Oleg Lysenko (Oekraïne 1974), accordeonist en bandoneonist, opgeleid aan de conservatoria van Kyïv en Rotterdam, begeleidt het verhaal met eigen transcripties van De Sneeuwstorm-suite van Georgi Sviridov op de bayan.

De Sneeuwstorm
1812: Napoleon staat op het punt Rusland binnen te vallen. Die politieke achtergrond vormt een belangwekkend dreigend element in het verhaal over een meisje van goede huize en een arme vaandrig die in het geheim in het huwelijk willen treden in een kerkje in een dorp verderop. Een sneeuwstorm bepaalt het lot van de geliefden, die ieder apart naar de inzegening zullen reizen.
De jongeman die later naast de verdrietige Masja is komen wonen, is heel toevallig die verdwaasde jongeling die ooit een vrouw trouwde die hij niet kende en die Masja blijkt te zijn.
Zoals de muziek van Sviridov uitbundig in haar volksmuzikaliteit is, zo helder en licht van toets is de verwoording van Poesjkin.
Kaarten via Theater De Storm of op de dag zelf (à €15) aan de deur van het Kerkje vanaf 16.00 uur, inclusief drankje en gesprek met de musici.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk