Tygo en Marleen. Foto: PR Eendracht
Tygo en Marleen. Foto: PR Eendracht

Marleen en Tygo doen openbaar D-examen

Muziek

Eendracht geeft try out concert

WINTERSWIJK - Binnenkort doen twee leerlingen van muziekvereniging Eendracht hun openbaar D-examen: Tygo Meijerink op slagwerk en Marleen Nauta op trompet. Eendracht is maar wat trots op zoveel muzikaliteit binnen de vereniging en wenst Marleen en Tygo heel veel succes.

Een kort overzicht van de D-examens
Op zaterdag 14 mei geeft Eendracht een try-out concert ‘Voorslag’. Dit is een try out voor zowel het D-examen van Tygo als de festivaldeelname (op 11 juni) van het fanfareorkest. Dit concert begint om 20.00 uur in de Mattelier in Groenlo.
Op 4 juni is het openbaar D-examen van Tygo genaamd ‘Tygantisch’. Dit concert begint om 20.00 uur en wordt gegeven in theater de Storm. Tygo speelt samen met Frans Kemna en met slagwerkgroep de ‘Ritmische Rakkers’ van Eendracht.
Marleen doet op 14 juni haar openbaar D-examen in de Boogie Woogie. Zij wordt begeleid door KNAPPN, het dweilorkest van Eendracht, haar docent Bas Konings en een ensemble.
Naast het try out concert heeft Eendracht nog meer concerten op het programma staan. Op 11 juni neemt de fanfare deel aan een festival op Schiermonnikoog. Het orkest wordt dan gejureerd op het stuk ‘A Diamond for Parker’. Spannend, want voor het eerst met dirigent Maarten van de Kolk. Op de terugreis, zondag 12 juni, speelt de fanfare twee keer een licht programma bij kasteel Warmelo in Diepenheim. Tenslotte neemt de fanfare op 24 juni deel aan het Geuzenfestival in Winterswijk.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant