Nadia Zerouali maakt 'vrijheidssoep'. Foto: Merlijn Doomernik

Nadia Zerouali maakt 'vrijheidssoep'. Foto: Merlijn Doomernik

Schuif aan bij de Vrijheidsmaaltijd op het gemeentekantoor van Winterswijk

Maatschappij

WINTERSWIJK - In Nederland kunnen mensen vieren dat ze in vrijheid leven. Daarom gaan Winterswijkers op 5 mei, Bevrijdingsdag, met elkaar aan tafel van 14 tot 16 uur. Want aan de eettafel ontmoet men nieuwe gezichten, vinden mensen elkaar in de verhalen die ze delen en veranderen onbekenden in bekenden. Aanwezigen eten soep - ‘Vrijheidssoep’! Want soep is makkelijk te delen. De Winterswijkse kok Nadia Zerouali zal de soep op 5 mei serveren in het gemeentekantoor aan de Stationsstraat 25. Daarbij zal ze uiteraard delen waarom het voor haar belangrijk is er gewerkt wordt aan deze soeptraditie en ze zal stilstaan vrijheid. Entree en soep zijn gratis.

Voorafgaand aan de ‘Vrijheidssoep’ wordt een passend programma geserveerd samen met de Bibliotheek Winterswijk. Frederieke Jeletich-Visser, kunsthistoricus en cultureel ondernemer, vertelt over haar boek ‘Vastberaden en veelbelovend’ dat zij schreef over het leven van de kunstenaar Max van Dam (1910 Winterswijk-1943 Sobibor). Uiteraard vieren alle aanwezigen de vrijheid van vandaag en is men benieuwd naar elkaars verhalen. De middag wordt muzikaal omlijst door Muziekvereniging Excelsior. Vier de vrijheid mee. Wie er bij wil zijn, kan zich aanmelden via: www.oostachterhoek.nl/vrijheidsmaaltijd

De Vrijheidsmaaltijden zijn een initiatief van Nationaal Comité 4 en 5 mei en Vfonds worden gerealiseerd in samenwerking met Gemeente Winterswijk, de Bibliotheek Oost-Achterhoek, Nadia Zerouali Foodcommunicatie, Rijnbrink, Bijzonder Gewoon en Muziekvereniging Excelsior.


www.oostachterhoek.nl/vrijheidsmaaltijd

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant